Amit a hivatásos állomány és a fegyveres biztonsági őrök biztosításáról tudni érdemes

2017. április 18-án hatályba lépett a Belügyminisztérium és a Groupama Biztosító Zrt. közötti biztosítási szerződés, amely kiterjed az Országos Rendőr-főkapitányság és irányítása alá tartozó költségvetési szervek hivatásos állományára és fegyveres biztonsági őreire, valamint a belügyminiszter irányítása alá tartozó rendvédelmi feladatokat ellátó szervek tisztjelöltjeiről és a tisztjelölti szolgálati jogviszonyról szóló 20/2016. (VI. 9.) BM rendelet szerint tisztjelölti szolgálati jogviszonyban állókra. 

A biztosítási eseményt annak bekövetkeztétől számított 30 napon belül személyesen vagy írásbankellbejelenteni a biztosító bármely ügyfélszolgálati irodájában, amelyek részletes listája megtalálható a biztosító honlapján az „Ügyfélszolgálat” menüpont alatt. Valamint a szolgáltatási igénybejelentéshez kapcsolódó szükséges minden iratot (munkáltatói igazolás minden esetben szükséges), dokumentumot a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozó, a biztosításiszerződésben meghatározott szervek részére kizárólagosan kijelölt e-mail címre is megküldhetik: bmkarrendezes@groupama.hu

Tekintettel arra, hogy tagjaink gyakran kérnek információt, és segítséget szakszervezetünktől a kárügyintézés menetéről, honlapunkon közzétesszük a Belügyminisztérium által összeállított tájékoztató anyagot.