április 2014

RENDŐRÖK CSALÁDI NAPJA DUNAÚJVÁROSBAN

Kötetlen és jó hangulatú napot töltöttek együtt a helyi rendőrök és a kapitánysághoz  tartozó őrsök dolgozói a családtagokkal együtt szombaton. Az FRSZ és a szakmai vezetés közösen látja vendégül immár 24 éve a kollégákat - számos támogató és segítő közreműködésével -, hogy egy kellemes, spontán programokkal tűzdelt napot töltsenek együtt, ki-ki férjével, feleségével, gyermekével együtt - hangsúlyozta Orgovány Zoltán megyei és területi elnök, aki elmondta azt is, hogy az idei szervezésből Kőhalmi Zoltán és Ács Szilvia vállalt oroszlánrészt. 

A szolgálati törvény pontosítását kéri az ombudsman

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak készenléti beosztásával kapcsolatos szolgálati törvény pontosítását és a készenléti pótlékemelés lehetőségének vizsgálatát kérte Pintér Sándor belügyminisztertől Székely László ombudsman.

VIP-Phone: kedvezmény mobiltelefonokra, tabletekre és tartozékokra, FRSZ tagoknak

A VIP-Phonnal létrejött együttműködésünk hatására az FRSZ tagok 2.000 Ft,- kedvezménnyel vásárolhatnak kártyafüggetlen mobiltelefonokat, tableteket, és a tartozékokhoz is 10 % kedvezménnyel jutnak hozzzá. A kedvezményt az FRSZ tagok tagságuk igazolásával vehetik igénybe az alábbi címen található üzletben: 1138 Budapest Váci út 136/c.

További információ a VIP-Phone honlapján, itt!

2-ből 1 FRSZ siker az új ORFK normák eredménymérlege: a szállón elhelyezetteknek a jövőben automatikusan kell folyósítani a támogatást!

A napokban két ORFK utasítás került kiadásra, az egyik az ORFK Lakásbizottság megváltozott jogszabályi környezethez igazított átalakításával, míg a másik a szállóhasználati díjakkal kapcsolatosan. Az előbbi vonatkozásában tett észrevételeinket sajnos nem vette figyelembe az ORFK, viszont a szállódíjak területén sikerült pozitív változtatást elérni. Az új eljárási rend alapján ugyanis nem kell külön kérelmet benyújtani a szállón elhelyezetteknek a munkáltatói támogatás biztosítása érdekében, hanem azt automatikusan, a szálló igénybevételéért fizetett használati díj levonásával együtt fogják ezután folyósítani.

Hotel Piroska, Bük - 2014. évi kedvezményes ajánlat FRSZ tagoknak

Négycsillagos családi wellness Bükfürdőn! 5 nap / 4 éjszaka teljes ellátással, 39.800,- Ft/fő ártól FRSZ tagok számára! Teljes ellátás italfogyasztással, ingyenes elhelyezés kisgyermekeknek, ajándék masszázskupon, korlátlan wellness használat, és számos kikapcsolódási lehetőség.

Az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításához szükséges BM utasítás módosítását kezdeményeztük

A napokban hatályba lépett az adómentes munkáltatói lakáshitel törlesztés támogatás részletszabályait meghatározó 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet. A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) február 14-ei ülésén is szó esett arról, hogy a szóban forgó munkáltatói támogatás cafetéria körbe vonásának előfeltétele a szakmai végrehajtási rendelet megalkotása. Ez most megvalósult, de a tényleges folyósításhoz a rendvédelmi dolgozók ez évben választható cafetéria juttatásait meghatározó 3/2014. (I. 31.) BM utasítás módosítása (kiegészítése) is szükséges. Ennek felgyorsítását kezdeményezte az FRSZ a belügyminiszternél. 

Volt rendőrök jelentették fel rágalmazásért Pintér Sándort

Rágalmazásért több volt rendőr feljelentette az ügyészségen Pintér Sándor belügyminisztert a Népszabadságnak adott interjúja miatt. Ebben a belügyér a szolgálati nyugdíjasokkal kapcsolatban azt mondta, hogy mindegyikük esetében felmerült a visszaélés gyanúja, amikor korkedvezménnyel mentek nyugdíjba a testülettől.

 

Részletek a HVG cikkében, itt!

Már hatályos az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló rendelet

Nagy érdeklődéssel várta sok munkáltató és munkavállaló az adómentesen adható lakáscélú hiteltörlesztési támogatás gyakorlati alkalmazását segítő jogszabály megjelenését. A személyi jövedelemadóról szóló törvény 2014. február végétől úgy rendelkezik, hogy az adópolitikáért felelős miniszter rendelete szabályozza a támogatás megvalósításának, bizonylatolásának részleteit. 2014. 04. 04-től hatályos az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet, amely tartalmazza a szükséges részletszabályokat és ezzel megindulhat a hiteltörlesztési támogatások nyújtása. Ehhez azonban a rendőrség vonatkozásában még szükséges a cafetéria juttatásokra vonatkozó BM utasítás kiegészítése és az ORFK utasítás módosítása is. Emlékezetes, hogy az FRSZ az év eleje óta szorgalmazza a juttatás igénybevételéhez szükséges normák megalkotását. Ennek mielőbbi megvalósulása érdekében ismételt megkeresésel fordulunk a belügyminisztériumhoz.

Elkaszálta a rendelkezést az Ab - nagy kár, hogy már rég nincs hatályban

Alaptörvény-ellenesnek találta az Alkotmánybíróság (Ab) a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény jubileumi jutalomra való jogosultságával összefüggő egyik, már hatályon kívüli rendelkezését és megtiltotta annak alkalmazását a folyamatban lévő bírósági ügyekben - az erről szóló határozat kedden került fel az Ab honlapjára. 

 

Tovább a Stop.hu cikkéhez

KONSTRUKTÍV ÉRDEKEGYEZTETÉS SZABOLCSBAN

2014. április első hetében dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok úr megbeszélésre hívta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon működő szakszervezetek megyei vezetőit. A 4 éves szünet után összehívott egyeztetésen az FRSZ-t Lisovszki Tibor megyei elnök képviselte. Az alábbiakban megyei elnökünk beszámolóját tesszük közzé.