április 2018

KEDVEZMÉNYES ÁLLATKERTI BELÉPŐ FRSZ TAGOKNAK!

Örömmel tájékoztatjuk tagjainkat, hogy – a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetével (VPDSZ) együttműködve – az idei évben is kedvezményes belépőket tudunk biztosítani a tagjaink és családtagjaik részére a Fővárosi Állatkertbe. A belépők árai: felnőtt (2.800,- Ft helyett) 2.000,-Ft/fő, gyermek (1.900,- Ft helyett) 1.300,-Ft/fő, diák (2.000,- Ft helyett) 1.400,-Ft/fő, nyugdíjas (2.300,- Ft helyett) 1.500,-Ft/fő. A gyermek jegy 14 éves korig igényelhető, a diák – nappali tagozatos hallgatók részére diákigazolvány felmutatása kötelező, nyugdíjas jegy csak az öregségi nyugdíjasok számára igényelhető, a nyugdíjas igazolvány felmutatása mellett. 2 éves kor alatti gyermek részére nem kell belépőt vásárolni. A belépőjegyek érvényesek a Pálmaházba, az Akváriumba és a térhatású moziba is! A kedvezményes belépők 2019. március 31-ig szabadon, tetszés szerinti időpontban használhatók fel! 

Jelentkezési és befizetési (átutalási) határidő: 2018. április 26. (csütörtök).  Jelentkezést kizárólag FRSZ tagoktól és csak a mellékelt megrendelőlapon fogadunk el! 

A jegyek ellenértékét átutalással kell teljesíteni, az OTP Banknál vezetett 11705008-20409384 számlánkra. Felhívjuk a figyelmet, hogy azon jegyeket nem rendeljük meg, amelyek ellenértéke 2018. április 26-ig nem érkezik meg a fentiekben megadott számlára! A jegyek kiosztását előre láthatóan augusztus első hetében tudjuk megkezdeni.

További részletek az innen letölthető felhívásban. A megrendelőlap lap innen tölthető le.

Kúria határozat illetmény megalapozatlan visszakövetelése tárgyában

A Kúria egyik határozatában elvi éllel mutatott rá: az a körülmény, hogy ahatározott időre létesített szerződéses szolgálati viszonyban foglalkoztatott alperes nem élt panasszal az ügyészségi vádelhalasztó – nem érdemi – határozatával szemben és nem támadta keresettel a méltatlanná válása okán jogviszonyát megszüntető parancsot – jogerős büntető ítélet hiányában –, ítéleti bizonyossággal nem támasztja alá a bűnösségét és azt sem, hogy a részére kiállított államilag elismert és érvényes nyelvvizsga bizonyítványt, valamint diplomát, mint közokiratot előnyök szerzése végett jogellenesen használta fel. Ezért az idegennyelv-tudást igazoló, vissza nem vont bizonyítvány alapján kifizetett juttatásoknak a perben igényelt visszakövetelésének nincs jogalapja. Ettől eltérő kérdés az, hogy ezeket a nem vitatott tényeket a munkáltató jogszerűen értékelhette bizalomvesztésként, méltatlanná válást megalapozó körülményként, így a jogviszony megszüntetéséhez vezető munkajogi következményként. További részletek a Kúria sajtóközleményében olvashatók.

Miért kell rendőri feladatokat ellátniuk a munkavállalóként foglalkoztatott fegyveres biztonsági őröknek?

Az FRSZ megkereséssel fordult a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjéhez, a röszkei tranzitzónában szolgálatot ellátó fegyveres biztonsági őr munkavállalók érdekeinek képviseletében. Információink szerint Csongrád megyében Röszke átkelőnél fegyveres biztonsági őrök a határ előtt forgalmat irányítanak (hivatásos kolléga nélkül), buszokon okmányokat vesznek át. Ezek a feladatkörök, azon túlmenően, hogy nyilvánvalóan meghaladják a fegyveres biztonsági őr feladatait, a kinevezésben vállaltakat – ezek ugyanis ténylegesen hivatásos feladatkörök – álláspotunk szerint ellentétesek is a fegyveres biztonsági őrök tevékenységét szabályozó jogszabályban és belső normában foglaltakkal. A vonatkozó szabályozók szerint a fegyveres biztonsági őrséget védelmi, őrzési feladatokra hozták létre, mégpedig konkrét objektumokra vonatkozóan. A fegyveres biztonsági őrök feladatait tehát adott objektumhoz, szállítmányhoz kapcsolódnak, melybe véleményünk szerint az államhatár előtti autópálya, mit forgalomirányítási hely nem tartozik bele. Megkeresésünk itt olvasható, a főkapitányság válaszát pedi megérkezését követően tesszük közzé.

HungaryCard kártyarendelés LIGA kedvezménnyel!

A LIGA 2017-ben megállapodást kötött a HungaryCarddal, melynek alapján tagjaink kedvezményesen tudják megvásárolni a Basic illetve Plusz kártyát. A jelenleg megvásárolható kártyák 2019. január 001-jéig érvényesek, és számtalan szálláshely, étterem, strand- és gyógyfürdő, múzeum, kalandpark, színház és más rendezvény esetében biztosít 10, 20, 30, vagy 50 %-os kedvezményt. Egyedi megrendelés esetén kétféle módon vehető igénybe a kedvezmény: személyes vásárlással Budapesten a Hotelinfo Irodában (1056 Bp. Váci u. 78-80.), a LIGA-tagkártya felmutatásával, és az interneten keresztül, a www.hungarycard.hu oldalon történő rendelés útján. Online vásárlás esetén le kell fényképezni a LIGA-tagkártyát, és a fotót meg kell küldeni az iroda@hotelinfo.hu e-mail címre. A válaszként érkező visszaigazoló e-mailben egy kuponkódot küldenek, melynek felhasználásával kedvezményesen rendelhető meg a HungaryCard káryta. A vásárlást a www.hungarycard.hu oldalon kell kezdeményezni, regisztrációt követően, a kártyarendelés menüpontra kattintva. A kedvezményes ár az 54. és 55. cikkszámú termékekre vonatkozik, tehát a katalógust is tartalmazó Basic, illetve Plus csomagok vásárlásánál érvényesíthető.

HungaryCard Basic csomag kedvezményes ára: 1.500 Ft + 795 Ft postaköltség, azaz 2.295 Ft (6 ezer forint helyett), míg a HungaryCard Plus csomag ára: 9.000 Ft + 795 Ft postaköltség, azaz 9.795 Ft (12 ezer forint helyett). A kiválasztott terméket be kell tenni a kosárba, majd a rendelés végén beírni a visszaigazoló emailben kapott kuponkódot, és az érvényesítés gombra kell kattintani. A fizetés bankkártyával vagy banki átutalással lehetséges. A megvásárolt kártyacsomagot postán küldik el. A megrendelt kártyát átvétel után regisztrálni kell a weboldalon, és ennek megtörténte lehet a kedvezményeket igénybe venni. A Plusz kártyához tartozó további kuponokat külön kuponfüzetben küldik meg.

394 ezres rendőrségi kezdőbér: mégsem úgy van minden, ahogy mondják?

A Pénzcentrum.hu néhány hete foglalkozott egy rendőrségi álláshirdetéssel, amelynek keretein belül kezdő rendszergazdát keresett a BRFK. Kíváncsiak voltak arra, hogy az ígért 394 ezres bruttó fizetés nem okoz-e majd bérfeszültséget a rendőrség szervezetén belül.

Ezzel kapcsolatban meg is érkezett a rendőrség válasza, ám arra rá is cáfolt egy jelenleg is a rendőrség kötelékében dolgozó IT-s forrás.

Egy másik olvasó pedig a cikken felbuzdulva megpályázta az állást és beszámolt tapasztalatairól.

Részletek a Pénzcentrum.hu cikkében.