szeptember 2018

A szolgálati járandóság 15% csökkentése terhére érvényesíthető családi adókedvezmény

A szolgálati járandóság összegét a mindenkori szja-mértéknek megfelelő csökkentés terheli.

A nyugdíjguru.hu cikke azt mutatja be, hogy a jelenleg 15%-os csökkentésnek a terhére  miként érvényesíthető a családi adókedvezmény.

Részletek itt.

Új cafetéria megállapodást!

A LIGA közleménye szerint: a szakszervezeti konföderációk egyetértenek abban, hogy a béren kívüli juttatások rendszerét szűkítő elfogadott törvények jelentős érdeksérelemmel és nettó jövedelemcsökkenéssel járnak a munkavállalók számára, a többéves bérmegállapodás által elért eredményeket gyengítik ugyanakkor a központi költségvetésben számottevő bevételt nem eredményeznek. A béren kívüli juttatások kiemelten fontos gazdaság- és társadalompolitikai célok megvalósulását segítik, így a munkaerő mobilitását, a családok támogatását illetve az öngondoskodás különböző formáit. Ezek megszüntetése a munkaerő megtartása, az élet- és munkakörülmények javítása, az egészségmegőrzés és a hosszútávú öngondoskodás ellen hat.

A szakszervezeti konföderációk ezért határozottan kiállnak a fenti körbe tartozó béren kívüli juttatások megőrzése mellett, és az őszi nemzeti szintű bértárgyalások keretei között a téma napirendre vételét kezdeményezik a Versenyszféra és a Kormány Állandó Fóruma Monitoring Bizottsága valamint az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén és javasolják egy újabb több évre szóló bérekről és jövedelmekről szóló megállapodás részeként rögzíteni az új kondíciók szerint a kormány, a munkáltatók és a szakszervezetek között - olvasható a LIGA közleményében.

Rendőrségi érdekegyeztetés

A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) szeptember 17-én tartotta soros ülését. A megbeszélésen napirendre került a fegyveres biztonsági őrök feladatkörének évek óta tartó bővítése, az informatikusi állomány bérkorrekciója, a rendőrségi esélyegyenlőségi tervek alapelveinek országos egységesítése, a túlórák pénzbeli megváltása, a lakáscélú munkáltatói kölcsönnel kapcsolatos problémák, és más aktuális kérdések megvitatása.

Az ORFK gazdasági főigazgatója az ülésen kérdésünkre válaszolva elmondta azt is, hogy a teljesítményjuttatás idei második részletének kifizetésére október elején, a szeptemberi illetmény kifizetésével együtt kerül sor.

A RÉT ülésről szóló részletes beszámolónk elovasható az innen letölthető főtiktári tájékoztatóban.

Kongresszust tart az FRSZ 2018. november 24-én

Ezúton is tájékoztatjuk tagjainkat és tisztségviselőinket, hogy a Független Rendőr Szakszervezet éves kongresszusát 2018. november 24-én tarja meg a Rendőrségi Igazgatási Központ épületében, 10.00 órai kezdettel. 

Az ülés napirendjén a vezető tisztségviselők beszámolói, az FRSZ Alapszabályának módosítása, valamint az egyéb aktuális érdekvédelmi kérdések megvitatása szerepel.

Amennyiben fenti időpotban a Kongresszus ülése határozatképtelennek minősülne (a leadható szavazatok több mint felét képviselő tisztségviselő  távolléte miatt), akkor megismételt ülésre kerülhet sor, azonos helyszínen, azonos napirenddel, 2018. november 24-én 10.30 órai kezdettel.

Fentiekről és a Kongresszussal kapcsolatos egyéb tudnivalókról tisztségviselőinket elektronikus levélben is tájékoztattuk.