LIGAMOBIL: hamarosan lejár a kedvezményes csatlakozási határidő

A LIGA szakszervezeti szövetség létrehozott egy olyan flottát, amely az eddigi legjobb díjszabással rendelkezik! A Ligamobil flotta hálózatát a Magyar Telekom biztosítja. Az elérhető flottaajánlatok között ez adja a legalacsonyabb percdíjat. A percdíjas csomag havi bruttó 3.400 Ft, amelyből 200 perc lebeszélhető, és tartalmaz 500 MB adatforgalmat, a percdíj pedig bruttó 6,35 Ft. A korlátlan tarifa 7 GB adatmennyiséggel, bruttó 8.100Ft/hó áron érhető el, de ez a csomag minden irányban korlátlan hívás és SMS szolgáltatást tartalmaz!

A bevezetési akció keretében az egyszeri 5.000 Ft adminisztrációs díj 2018.május.31-ig elengedésre kerül! Az FRSZ tagok, és családtagjaik is díjmentesen csatlakozhatnak. Sorban állás nélkül, online, pár perc alatt elintézhető a regisztráció, a www.ligamobil.hu weboldalon.

További információk itt!

 

Beszámoló a RÉT ülésről

A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) május 14-ei ülésén napirendre került a polgári ruhanormába tartozók szolgálati félcipővel való ellátásának kérdése, a hivatásos állománytól visszavételezett, majd a fegyveres biztonsági őröknek kiosztott esővédők rossz minőségének problémája, a bűnmegelőzési főelőadók státuszának rendezetlensége, a Bács-Kiskun megyei egészségügyi asszisztensek eltérő alkalmazási jogviszonyban történő foglalkoztatásából eredő indokolatlan és véleményünk szerint diszkriminatív bérezésének és más juttatásainak problémája, a nyári védőitallal való ellátás kérdése, kiemelten a Röszkei tranzitzónában tapasztalható, és véleményünk szerint a közegészségügyi szabályoknak meg nem felelő körülmények megszűntetése, valamint a rendőrségi informatikusok bérezése.

A RÉT ülésről szóló részletes beszámolónk az innen letölthető főtitkári tájékoztatóban olvasható.

25 és 40%-os kedvezményes jegyek a Fővárosi Nagycirkuszba, FRSZ tagoknak!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy folyamatosan 25% kedvezménnyel rendelhetnek jegyeket Fővárosi Nagycirkusz szeptember 09-ig műsoron lévő Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás című előadására. Most kívételesen egyes előadásokra (05.19-én 19:00 órára, 05.20-án 11:00 órára, 05.21-én15:00 órára, 06.02-án 19:00 órára, 06.03-án 11:00 órára, 06.09-én 19:00 órára) 40%-os kedvezmény is elérhető!

A  Fővárosi Nagycirkusz Atlantic  Flight című előadása  minden  héten  nyolc  alkalommal  repíti  közönségét egy    varázslatos    világba,    ahol   a    landolások    alkalmával    különböző    csodás mutatványoknak  lehetnek  a  részesei  utasaink.  A  nagy  utazás  alkalmával  láthatnak zsonglőr-, hulla-hopp-, kínai rúd-, trapéz- és levegőszámokat, valamint bohócokat, fókákat,  papagájokat  és  macskákat.  Közben  a  vízi cirkusz  csodás  szökőkútjátékával  és  szemkápráztató lézerfényeivel,   folyamatosan   mozgó   és   átalakuló porondjával  egy  lenyűgöző  és  felejthetetlen  show  műsorba  csábítja  azokat,  akik jegyet váltanak járatára.

A rendeléseket hétfőtől péntekig dolgozzák fel. Új rendelést péntekenként 13h-ig lehet leadni! Ezt követően következő héten lesz feldolgozva a rendelés! A rendeléseket a jegyrendelő nyomtatványon feltűntetett e-mail címre kell megküldeni. 

Letölthető anyagok: az előadás szórólapja25%-os kedvezményes jegyrendelő, 40%-os kedvezményes jegyrendelő. (A cégnévhez a Független Rendőr Szakszervezet nevét kell beírni.)

Sportkártya ajánlat FRSZ tagoknak

A Sportkártya az FRSZ tagok által - LIGA-kártyával - egyénileg, 1 éves hűségidővel igényelhető plasztik kártya, mely a választott csomag szerint a kijelölt budapesti és vidéki létesítményekben használható.Hagyományos chip-el ellátott plasztik kártyás használat esetén naponta 1x, havonta összesen 16 alkalommal, az új, ingyenesen letölthető mobil applikációs beléptetés használata estén havonta korlátlanul, naponta 1x lehet a szolgáltatásokat igénybe venni. 

Csatlakozási feltételek a mellékletben olvashatók

 

NETFONE – újabb kedvezményes mobil csomag tagjainknak

Újabb mobilszolgáltatóval bővült a tagjaink által LIGA-kártyával igénybe vehető kedvezményes szolgáltatások köre. Magyarországon a Netfon az egyik alternatív mobil szolgáltató, amely a Vodafone hálózatát használja. A Netfone forgalmi díjas és korlátlan csomagokat kínál a LIGA Szakszervezetek tagjainak. A Netfone "mini" csomagját már havi 2990 forintért igénybe lehet venni, amelyből 2540 forint lebeszélhető (a percdíjak: 12,70-16,50 forintosak). Tagjaink a kedvezményt a LIGA-kártyájukkal tudják igénybe venni.

Bemutatkozó anyag és díjcsomagok letöltése

Készülékajánlatok letöltése

LIGA-kártyával szerezhető további kedvezmények

HungaryCard hírlevél - kedvezményes ajánlatokkal

Ajánljuk tagjaink szíves figyelmébe a HungaryCard (Magyar Turizmus Kártya) legújabb hírlevelét, melyben számos kedvezményes ajánlat található. A hírlevél letölthető innen és innen is.  A legfrisseb ajánlatok a HungaryCard oldalán is megtalálhatók.

A LIGA 2017-ben megállapodást kötött a HungaryCarddal, melynek alapján tagjaink kedvezményesen tudják megvásárolni a Basic illetve Plusz kártyát. A jelenleg megvásárolható kártyák 2019. január 001-jéig érvényesek, és számtalan szálláshely, étterem, strand- és gyógyfürdő, múzeum, kalandpark, színház és más rendezvény esetében biztosít 10, 20, 30, vagy 50 %-os kedvezményt. 

HungaryCard Basic csomag kedvezményes ára1.500 Ft + 795 Ft postaköltség, azaz 2.295 Ft (6 ezer forint helyett), míg a HungaryCard Plus csomag ára: 9.000 Ft + 795 Ft postaköltség, azaz 9.795 Ft (12 ezer forint helyett).

Egyedi megrendelés esetén kétféle módon vehető igénybe a kedvezmény: személyes vásárlással Budapesten a Hotelinfo Irodában (1056 Bp. Váci u. 78-80.), a LIGA-tagkártya felmutatásával, és az interneten keresztül, a www.hungarycard.hu oldalon történő rendelés útján. További részletek itt olvashatók.

A közalkalmazotti garantált illetményes perekben a Kúria legújabb döntése alapján a véglegesnek minősíthető vereséget szenvedett a rendőrség!

A Kúria legújabb – egyik tagunk perében hozott – döntésében elvi éllel mutatott rá arra, hogy: „A munkáltató a közalkalmazott illetményét (a garantált illetmény és a munkáltatói döntésen alapuló illetményrész együttes összegét) egyoldalú intézkedésével 2016. évben sem állapíthatja meg alacsonyabb összegben, mint az előző évi illetményt jogerősen megállapító ítélet. Ez az elv változatlan jogszabályi környezetben a jövőre nézve is irányadó.”

Ennek alapján törvénytelennek minősül a rendőrségi munkáltatók többsége által alkalmazott azon joggyakorlat, hogy az első garantált illetményes pereben jogerősen megítélt illetményt csak az ítéletben foglalt időszakra fizetik ki, de később lecsökkentik azt az ítéletben meghatározott összeg alá. Ezt a Kúria jogellenesnek minősítette és ismételten leszögezte, hogy: „A munkáltatói döntésen alapuló illetményrészt a munkáltató egyoldalú intézkedésével csökkentheti és meg is vonhatja, de csak addig a mértékig, hogy a közalkalmazott illetménye ne csökkenjen.”

Ismeretes, hogy Jogsegélyszolgálatunk többezer ilyen perben képviseli az FRSZ tagokat. Közel ezer tagunk képviseletében már a második garantált illetményes pert is megindítottuk, éppen a Kúria mostani határozatában leírt tömeges munkáltatói jogsértés orvoslása érdekében. Aki tehát nem hajlandó lemondani több százezer forint egyösszegű és több ezer forint havi illetménybe beépülő jogos járandóságról, az keresse Jogsegélyszolgálatunkat! Még nem késő! Az ügy előzményeinek összefoglalása itt olvasható.

FRSZ Nap a Sobri Jóska Kalandparkban, 2018. május 27-én!

Az FRSZ Veszprém megyei Tagszervezete sok szeretettel meghívja az FRSZ tagokat és családtagjaikat a Sobri Jóska Kalandparkba, a 2018. május 27-én 10.00 órakor kezdődő FRSZ Napra! Érkezés és a belépők átvétele: 10.00 és 11.00 óra között.

A kalandparkba kétféle belépő kérhető: I. Karszalag, mely tartalmazza a játszótér, a tutajok, a sportpályák (foci- és röplabda pálya), a vízi akadálypályák, az új vízi élménypark, a Hámori- strand, az erdei pihenőhelyek, az állatsimogató és a tűzrakó helyek használatát. II Karszalag, mellyel igénybe vehető: a drótkötélpálya (max. 3 óra), ejtőgép, hófánkpálya, elektromos gyermekautók, gokart pálya, lézerharc, vízi dodzsem, vízi gömb, 3 D karika, ugráló asztalok, bungy trambulin, mászófal, az erdő legmagasabb fájának megmászása, kisvasút, FBI akadémia, Nauticjet (hajó csúszda), Rotundo (körhinta, 4 éves korig), légvár, játszótér, vízi akadálypályák, tutajok, fűzlabirintus, sportpályák (foci- és röplabda pálya), erdei pihenőhelyek, állatsimogató, tűzrakó helyek, Hámori strand, Hámori vár- tízpróba, vízi rájder, vízi bicikli és az új vízi élménypark, 1 csúszás a bobpályán.

A helyszínen fizetendő belépő ára csak FRSZ tagoknak és közvetlen családtagjaiknak: az I. Karszalag esetén 800 Ft (1.000 Ft helyett), a II. Karszalag esetén 2.500 Ft (5.000 Ft helyett). A létszám előzetes felmérése miatt a jelentkezési határidő: 2018. május 24. A jelentkezéseteket a koharf@nszkk.gov.hu cím-re küldjétek a résztvevők nevével és családi kapcsolat megjelölésével. A parkról bővebb információ a http://bakonyikalandpark.hu/ oldalon olvasható. Helyszíni jelentkezést a szervezők nem tudnak elfogadni!

SZABAD NYÁRI BEUTALÓK AZ FRSZ APARTMANJAIBA!

Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy a nyári főszezoni beutalók igénylési határidejének lejártával Hajdúszoboszlón és Harkányban található apartmanjainkban is maradtak kiadatlan helyek. Üdültetési Szabályzatunk szerint az előzetes jelentkezési határidő lejártát követően visszamaradt beutalók szabadon igényelhetővé válnak. A regisztráció a továbbiakban jelentkezési sorrendben történik!

A beutalók térítési díja (a résztvevők számától függetlenül): FRSZ tagok és LIGA szakszervezeti tagok számára 40 ezer Ft/turnus/apartman, FRSZ tagsággal nem rendelkező rendőrségi dolgozóknak 45 ezer Ft/turnus/apartman. A beutaló térítési díja nem tartalmazza a helyben, készpénzben fizetendő idegenforgalmi adót! A turnusok 7 naposak, keddtől keddig tartanak. Teljes körűen felszerelt apartmanjaink egyidejűleg 5 fő számára biztosítanak szálláslehetőséget.

További részletek és a szabadon foglalható turnusok itt!

A főkapitány szerint a Röszkei Tranzitzónában szabályosan foglalkoztatják az FBÖ-s állományt

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének - megkeresésünkre adott válasza szerint - a Röszkei Tranzitzónában alkalmazott fegyveres biztonsági őrök csak őrszolgálati feladatokat látnak el, így a főkapitány véleménye szerint foglalkoztatásuk a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően történik.

Emlékezetes, hogy szakszervezetünk korábban ezért fordult főkapitányhoz, mert információink szerint az FBÖ-s állománynak olyan feladatokat (pl. forgalomirányítást, igazoltatást) kellett ellátniuk, melyek véleményünk szerint ellentétesek a fegyveres biztonsági őrök tevékenységét szabályozó jogszabályban és belső normában foglaltakkal.

 Az ügy előzményei itt, a főkapitány válasza pedig itt olvasható.

HOSZ családi nap a Kislődi „Sobri Jóska” Bakony Élmény és Kalandparkban

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy kedvezményesen vehetnek részt a Honvédszakszervezet (HOSZ) családi napján, mely a Kislődi „Sobri Jóska” Bakony Élmény és Kalandparkban kerül megrendezésre 2018. május 26-án és június 03-án. A Kislődi Sobri Jóska Bakony Élmény és Kalandpark egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak. A rendezvény ideje alatt karszalaggal ingyen lehet használni: Ejtőgép, Hámori vár- tízpróba, drótkötélpálya (Max. 3 óra), hófánkpálya, elektromos gyermekautók, gokart pálya, lézerharc, vízi dodzsem, discgolf,  vízi gömb, 3 D karika, ugráló asztalok, bungy trambulin, mászófal, az erdő legmagasabb fájának megmászása, ládaépítés, kisvasút, vízi csúszda, FBI akadémia, Nautic jet (hajó csúszda), Rotundo (körhinta, 4 éves korig),  légvár, rodeó bika, játszótér, vízi akadálypályák,  vízi rájder, vízi bicikli, tutajok, fűzlabirintus, sportpályák (foci- és röplabda), kuglipálya, gólyalábak, erdei pihenőhelyek, állatsimogató. A karszalag nem tartalmazza a bob, a megazipline használatát. Ezekre külön vehettek jegyet (a megazipline pályán 1 csúszás ára 3900 Ft). Részvételi díj: LIGA tagok és családtagjaik részére 1.500 Ft/fő, kísérők részére 400 Ft/fő (de ez a jegy csak belépésre jogosít).  Egyéb kedvezmények: 10% az éttermi étel és italfogyasztás után, valamint 300 Ft / csúszás a Bob-pálya használatakor (eredeti ár 450 Ft/csúszás), melyet a helyszínen az Egység 2002. Kft. ügyvezetőjétől, Gebri Júliától vásárolhatnak meg. 

Jelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével és az FRSZ KKI számára történő megküldésével történik (telefaxon 06 (1) 799 2713, vagy e-mailben frsz@frsz.hu vagy group wise-n frsz@orfk.police.hu címre). A jelentkezési határidő: 2018. május 16. Fizetés: a helyszínen, készpénzzel (üdülési csekket, vagy Szép kártyát nem tudnak elfogadni). A helyszínen kedvezményes jegy vásárlására már nincs lehetőség, így akinek a neve nem szerepel a jelentkezési lapon az csak teljes árú jegy megvásárlásával vehet részt a rendezvényen!

LIGAMOBIL, a legújabb telefonflotta, a legjobb mobil percdíjakkal

A LIGA szakszervezeti szövetség létrehozott egy olyan flottát, amely az eddigi legjobb díjszabással rendelkezik! A Ligamobil flotta hálózatát a Magyar Telekom biztosítja. Az elérhető flottaajánlatok között ez adja a legalacsonyabb percdíjat. A percdíjas csomag havi bruttó 3.400 Ft, amelyből 200 perc lebeszélhető, és tartalmaz 500 MB adatforgalmat, a percdíj pedig bruttó 6,35 Ft. A korlátlan tarifa 7 GB adatmennyiséggel, bruttó 8.100Ft/hó áron érhető el, de ez a csomag minden irányban korlátlan hívás és SMS szolgáltatást tartalmaz!

További előnyök, hogy a számlázás másodperc alapú; ingyenesen lehetséges a számhordozás; havonta egyszer ingyenesen lehet tarifacsomagot váltani; Telekom-os ügyfél LIGAMOBIL-hoz történő csatlakozása esetén nem kell SIM kártyát cserélni; ún. Tandemkártyával megosztható a mobiladatforgalom más eszközökkel is, mint pl. tablet. EU-n belüli roaming tekintetében előny, hogy a teljes adatkeret EU adatroaming helyzetben is felhasználható. A LIGAMOBIL-ban nincs adat túlforgalmazás. Univerzális egyenleg feltöltéssel lehetséges a parkolás, autópályadíj fizetés. 

A bevezetési akció keretében az egyszeri 5.000 Ft adminisztrációs díj 2018.május.31-ig elengedésre kerül! Az FRSZ tagok, és családtagjaik is díjmentesen csatlakozhatnak. Sorban állás nélkül, online, pár perc alatt elintézhető a regisztráció, a www.ligamobil.hu weboldalon.

További információk itt!

Minden rekord megdől egyszer: most a szolgálati panasz hatására kifizetett járandóság összege, ami 3.588.800,-Ft volt

Szakszervezeti tagunk hivatásos állományú jogviszonya mellett a munkáltató által engedélyezett másodállással rendelkezett részmunkaidős közalkalmazotti jogviszonyban. Gyermekgondozásból visszatérve a munkáltató által felajánlott beosztást az érintett nem fogadta el, ezért hivatásos szolgálati viszonyát felmentéssel megszüntették, azonban a felmentési időre távolléti díjat és végkielégítést nem voltak hajlandóak fizetni, arra hivatkozva, hogy erre a közalkalmazotti jogviszonyában lehet jogosult, és abba a jogviszonyba a korábbi hivatásos szolgálati idejét be kell számítani.

Valóban ismert ilyen jellegű korlátozó szabály, azonban csak abban az esetben, ha a felmentést követően létesít valaki költségvetési szervvel, vagy annak többségi befolyása alatt álló gazdálkodó szervezettel jogviszonyt. Ilyenkor tehát a felmentett személy  az új jogviszonya létesítésétől kezdődően a felmentési időre járó távolléti díjra és végkielégítésre nem jogosult, azonban korábbi hivatásos szolgálati idejét az új jogviszonyába is be kell számítani. Az új munkáltató ennek tudatában létesít jogviszonyt a felmentési idő alatt álló személlyel, vállalva azt, hogy az új jogviszony felmentéssel való megszüntetése esetén a korábbi, más munkáltatónál töltött szolgálati idő beszámításával kell kifizetnie a járandóságokat. Jelen esetben azonban a felmentést megelőzően már fennállt a másik jogviszony, így annak munkáltatója nem kötelezhető a korábbi szolgálati idő beszámítására.

Tagunk képviseletében szolgálati panaszt terjesztettünk elő, amelynek az országos rendőrfőkapitány nem adott helyt, azonban a miniszter maradéktalanul egyet értett érvelésünkkel és helyt adott a panasznak. A jogeset nem tipikus, de jól példázza, hogy a megdönthetetlen érveknek súlya van, ezért érdemes a szakszervezethez fordulni már panasz vagy kérelem esetében is, mert ezzel akár a bírósági jogvita is elkerülhető. (FRSZ Jogsegélyszolgálat, dr. Oláh Tamás kamarai jogtanácsos)

LIGA szolgáltatási tájékoztató – fókuszban a tagi kedvezmények

A LIGA Szakszervezetek változatos szolgáltatási csomagot kínál a hozzá tartozó szakszervezetek tagjainak. A kedvezmények kiterjednek banki szolgáltatásokra, kereskedelmi kedvezményekre, kedvezményes díjszabású mobiltelefonos flottákra, üdülők kedvezményes áru igénybevételére, MOL kártyával történő tankolásra és még sok egyéb kedvezményre. A kedvezmények igénybevételének feltétele általában a LIGA tagkártya megléte, de néhány esetben különálló kártyára is szükség van, például a MOL üzemanyagkártya esetében.

Mindezeket az FRSZ tagok is igénybe vehetik, ezért ajánljuk olvasóink figyelmébe a LIGA aktuális szolgáltatási tájékoztatóját, mely a további információ linkre kattintva olvasható.

A LIGA Szakszervezetek üdülési kedvezményei FRSZ tagoknak

Ajánljuk tagjaink szíves figyelmébe a LIGA Szakszervezetek kedvezményes üdülési lehetőségeit. A választék bőséges, szerepel benne a Balatonberényi Tornácos Panzió, a Kis-Balaton mellett, kiváló horgászási lehetőségekkel, a Főtáv Dolgozók Szakszervezetének Gárdonyi, Sástói és Berekfürdői üdülője, egy Tiszacsegei táborhely, egy Abádszalóki hétvégi ház, a Mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő üdülőterületén lévő Malibu apartmann, a Balatonberényi Aranyhal Panzió, étterem és kemping, valamint a Balatonalmádi peadagógus üdülő. A kínálatban szereplő üdülési lehetőségeket az FRSZ tagok kedvezményesen vehetik igénybe!

További részletes leírás, az igénybevétel feltételei, árak és egyéb információk az innen letölthető tájékoztató anyagban olvashatók.