A jogi segítségnyújtás alapkérdései

 

A TE PROBLÉMÁD A MI MUNKÁNK!

 
Az FRSZ megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tagjai számára magas szintű és szakszerű jogi képviseletet biztosítson. Ennek érdekében működtetjük immár több mint 20 éve Jogsegélyszolgálatunkat, melynek állományában rendőri tapasztalatokkal rendelkező jogtanácsosok dolgoznak. A hivatásos rendőri szolgálat során szerzett gyakorlati tapasztalatok és a rendőrség belső szabályozóinak ismerete a külsős ügyvédekkel szemben előnyt biztosít jogtanácsosaink számára a jogi képviselet ellátása során.
 
Az FRSZ Alapszabálya szerint a teljes jogú tagnak 6 havi tagsági viszony fennállása után  - a tagszervezet döntése szerinti mértékben és módon - képviselet jár a szolgálati, illetőleg foglalkoztatási jogviszonyával összefüggő:
  • büntető- (a tettenérés vagy a beismerés kivételével) és
  • a munkaügyi peres ügyekben, valamint
  • a  fegyelmi eljárások
 
A tagszervezet - pénzügyi lehetőségei függvényében -  a tag részére bármely ügyben biztosíthat jogsegélyt.
 
Fegyelmi eljárásokban a jogi képviselet ingyenes, a megnyert munkaügyi perekben Jogsegélyszolgálatunkat illeti a munkáltató által megtérítendő (bíróság által megítélt) perköltség.
 
Az FRSZ Megyei Elnöki Értekezletének 2014. évi 4. számú határozata szerint a tagnak pernyertessége esetén a számára megítélt pénzösszeg bruttó értékének 7 %-át (támogatási díj jogcímén) be kell fizetnia az FRSZ Támogatási Alapjába (melynek számlaszáma: 11784009-20209665).
 
A támogatási díj fizetési kötelezettség a teljes vagy részbeni pernyertességre, továbbá egyezségkötésre, a szolgálati panasz alapján, vagy a peres eljárás során megítélt, egyezségben megállapított pénzösszegre, valamint peren kívüli egyezségbeli pénz vagy dolog bruttó értékére is kiterjed.
 
A támogatási díj megfizetése alól mentesül azon személy, aki a meghatalmazottnál a meghatalmazás elfogadásakor legalább 5 éves folyamatos tisztségviselői jogviszonnyal rendelkezik.
 
Büntetőeljárásokban az FRSZ megyei szervezetének pénzügyi lehetőségei határozzák meg az ügyvédi költségek átvállalásának módját és mértékét, ezért bűntető-ügyvéd iránti igényedet mindenképpen titkárodnak vagy megyei elnöködnek kell jelezned.
 

KIT KERESHETSZ  PROBLÉMÁIDDAL?

 
Jogi segítség iránti igényeddel, vagy az FRSZ szolgáltatásaival kapcsolatos kérdéseiddel bármely tisztségviselőnket megkeresheted. Elsődlegesen célszerű tagszervezeted titkárával vagy megyei elnököddel kapcsolatba lépni. Rajtuk kívül azonban készséggel állnak rendelkezésedre területi elnökeink, jogászaink és Központi Koordinációs Irodánk munkatársai is! 
 
KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK:
 
 
EGYÉB FONTOS ADATOK:
  • FRSZ perköltség alszámla: 11784009-20205317
  • FRSZ támogatási alszámla: 11784009-20209665 (a 7 %-os  jogi képviseleti díj befizetéséhez)