LAPSZEMLE: életpálya és otthonteremtés

 

Az életpályamodell és az elektronikus közigazgatás a fő feladat

 

A köztisztviselők és a hivatásos állományúak életpályamodelljének kidolgozása, valamint az elektronikus közigazgatás megtervezése, megszervezése lesz a Belügyminisztérium fő feladata ebben a kormányzati ciklusban - mondta Pintér Sándor belügyminiszter azon a pénteki budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a tárca államtitkárait.

 

A Belügyminisztériumnál Kontrát Károly marad a parlamenti államtitkár, Felkai László pedig a közigazgatási államtitkár. Pogácsás Tibor az önkormányzati területért, Tasnádi László pedig a rendészeti területért felel majd.

 

Forrás: kormany.hu, MTI

 

 

Ősszel indul az otthonteremtési program

A Magyar Nemzet szerint erre utal a nemzetgazdasági miniszter válasza, amelyet a Lakásépítésért Egyesületnek adott. Varga Mihály azt mondta: az első lépések között szerepel az, hogy a közszféra dolgozói könnyebben és egyszerűbben tudjanak lakáshoz jutni. Az egyesület szerint egy ilyen intézkedés kedvezően hatna a foglalkoztatásra és élénkítené a gazdaságot is. Varga Mihály már korábban jelezte, hogy fontolgatják a szocpolrendszer átalakítását, Rogán Antal pedig egy átfogó lakásprogram megvalósításáról beszélt.

 

Forrás: MNO