Rendőrségi cafetéria 2017.: beszűkült és elértéktelendő juttatások

 

Megjelent az ORFK 2017. évi cafetéria utasítása, mely a tavalyihoz képest negatív irányú változásokat eredményez. A keret továbbra is 200 ezer forint, bruttóban, ami nettóban 149 ezret ér. A választható juttatások körét leszűkítették a készpénz cafetériára és a SZÉP-kártyára. Megszűntették az Erzsébet-utalvány, az iskolakezdési támogatás, a kulturális szolgáltatásra, illetve sporteseményre szóló belépő, az önkéntes kölcsönös nyugdíj és egészségpénztári munkáltatói hozzájárulások, a munkahelyi étkeztetés, a helyi utazásra szolgáló bérlet, és a lakáscélú munkáltatói támogatás igénybevételének lehetőségét is. A lakáscélú támogatás eltörlését különösen indokolatlannak tartjuk, ezért a belügyminiszternél kezdeményeztük annak visszaállítását

Nem változott a bankszámla költségtérítés megalázóan alacsony, évi 4 ezer forintos összege sem, annak ellenére, hogy az FRSZ évek óta szorgalmazza az elértéktelenedett juttatás felemelését a törvény által lehetővé tett 12 ezer forintos éves keretösszegre.

Itt említendő, hogy az ORFK módosította a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés igénylésének eljárási szabályairól szóló utasítást is.