Szendvics és párolt rizs döntötte le a határkerítést védő rendőröket

 

​Kiderült, miért dőlt ki betegen január elején 126 rendőr a déli határkerítésnél gyomor- és bélrendszeri panaszokkal, hányingerrel és hasmenéssel. A Magyar Nemzet azt írja, a január 2-án ebédre kapott párolt rizstől és egy szendvicskészítő műhelyben csomagolt tavaszi felvágott miatt betegedtek meg, ezekben ugyanis toxint termelő, B. cereus nevű baktériumot mutattak ki a laborvizsgálatok. Egyelőre kérdéses, hogy az ételmérgezés ügyében indul vagy indult-e bármilyen vizsgálat, ezzel kapcsolatos kérdéseinkre ugyanis a rendőrség a múlt hét óta nem válaszol. Azt sem tudni, hogy a déli határon szolgáló rendőrök ellátásához milyen szempontok alapján választják ki a beszállító cégeket. Pintér Sándor belügyminiszter a múlt szerdai határszemléje után már beszámolt néhány részletről a megbetegedéssel kapcsolatban. A belügyminiszter akkor azt mondta, hogy a 126 rendőrt ledöntő, gyomorpanaszokkal, hányással, hasmenéssel járó betegség oka részben az volt, hogy nem tartották be az élelmiszerek készítésére és tárolására vonatkozó szabályokat.