Világos üzenet a névtelenül levelezőknek

Névtelen levelet írt egy belső ember márciusban a hivatali korrupció ellen létrehozott Nemzeti Védelmi Szolgálatnak és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, ebben egyes belügyi vezetők viselt dolgait, feltételezett szabálytalanságokat szedett össze. A Magyar Nemzetben megjelent bizarr sztori szerint ezután a névtelen levél szerzőjének felkutatására indult titkos nyomozás. 

Augusztusban írta meg a Lánglovagok.hu, hogy valaki még márciusban levelet küldött „katasztrófavédelmis tűzoltó” aláírással a belügyminiszternek. Az írás egy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság több vezetőjének összefonódásáról, vezetői hibákról, az összeférhetetlenségi szabályok kijátszásával maszekolásról, házastársak megcsalásáról, haverok és szeretők felfelé ívelő karrierjéről szólt. A levél írója információit a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF) is megküldte. A cikk szerint ezt követően az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az egyik megyei katasztrófavédelmi igazgatóság három vezető beosztású munkatársát poligráfos vizsgálatra rendelte fel a levélíró felkutatásának érdekében. Azt írták, a műszeres vizsgálaton egy ember nem kívánt részt venni, amit a levélírás beismeréseként értékeltek, és felmentéssel megszüntették a hivatásos szolgálati jogviszonyát. 

Arra, hogy a névtelen levélben felvetett szabálytalanságok ügyében, akár titkos nyomozás, akár bármilyen eljárás indult volna, nem tért ki válaszában Pintér Sándor belügyminiszter, a Harangozó Tamás szocialista képviselő kérdésére adott válaszában. További részletek az MNO és a Lánglovagok cikkeiben.