logo

Fizetési fokozatban történő ELŐRESOROLÁSOK!

2021.10.06.

…. a tegnapi napon a Fővárosi Törvényszék után megint egy kedvező ítélet, immár Miskolcon is!

Szakszervezetünk ismét pert nyert egy hivatásos tagunk ügyében, akit 2020. február 1-je helyett csak 2022. január 1-jén sorolt volna elő a munkáltató.

A Miskolci Törvényszék ítélete is értelmezte a majd minden második rendőrt érintő problémát miszerint a rendőrség a 2015. július 01 és 2017. december 31. közötti időt nem veszi figyelembe az előresoroláskor és ezzel jelentős illetménytől fosztja meg az érintettet. A törvényszék ítéletében szakszervezetünk jogértelmezését osztotta, s felperes tagunk részére több mint 200.000 Ft illetmény különbözetet és késedelmi kamatot állapított meg.

Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek a perbeli esethez hasonlóan 2015. július 01. és 2017. december 31. között vált volna esedékessé a következő fizetési fokozatba történő előresorolásuk, azonban arra csak az új Hszt. szerint elcsúsztatva 2018. január 01-jével került sor, és az újabb előresorolásuk időpontját ehhez képest 4 év múlva, azaz csak 2022. januárban állapították meg. Ez ugyanis jogszerűtlen és illetményhátrányt okoz! Ez utóbbi ráadásul nem csak egyszeri, hiszen minden egyes előresorolás későbbi időpontra tolása folyamatosan, hónapról hónapra is illetménycsökkenést eredményez…. Így nem érdemes várni!!!!

Ha bizonytalan vagy érint-e téged az ügy, kérésedre ellenőrizzük! Küldd meg ehhez a 2015. július 01-jei új Hszt.-s kinevezésedet, továbbá a 2018. január 01-től hatályos, az illetményt érintő parancsodat.

Az FRSZ tagsággal még nem rendelkező érdeklődök jelentkezésére is számítunk, de természetesen az igény érvényesítéséhez már szükséges az FRSZ tagság létrehozása.

dr. Tordai Gábor kamarai jogtanácsos, FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This