április 2014

RENDŐRÖK CSALÁDI NAPJA DUNAÚJVÁROSBAN

Kötetlen és jó hangulatú napot töltöttek együtt a helyi rendőrök és a kapitánysághoz  tartozó őrsök dolgozói a családtagokkal együtt szombaton. Az FRSZ és a szakmai vezetés közösen látja vendégül immár 24 éve a kollégákat - számos támogató és segítő közreműködésével -, hogy egy kellemes, spontán programokkal tűzdelt napot töltsenek együtt, ki-ki férjével, feleségével, gyermekével együtt - hangsúlyozta Orgovány Zoltán megyei és területi elnök, aki elmondta azt is, hogy az idei szervezésből Kőhalmi Zoltán és Ács Szilvia vállalt oroszlánrészt. 

A szolgálati törvény pontosítását kéri az ombudsman

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak készenléti beosztásával kapcsolatos szolgálati törvény pontosítását és a készenléti pótlékemelés lehetőségének vizsgálatát kérte Pintér Sándor belügyminisztertől Székely László ombudsman.

VIP-Phone: kedvezmény mobiltelefonokra, tabletekre és tartozékokra, FRSZ tagoknak

A VIP-Phonnal létrejött együttműködésünk hatására az FRSZ tagok 2.000 Ft,- kedvezménnyel vásárolhatnak kártyafüggetlen mobiltelefonokat, tableteket, és a tartozékokhoz is 10 % kedvezménnyel jutnak hozzzá. A kedvezményt az FRSZ tagok tagságuk igazolásával vehetik igénybe az alábbi címen található üzletben: 1138 Budapest Váci út 136/c.

További információ a VIP-Phone honlapján, itt!

2-ből 1 FRSZ siker az új ORFK normák eredménymérlege: a szállón elhelyezetteknek a jövőben automatikusan kell folyósítani a támogatást!

A napokban két ORFK utasítás került kiadásra, az egyik az ORFK Lakásbizottság megváltozott jogszabályi környezethez igazított átalakításával, míg a másik a szállóhasználati díjakkal kapcsolatosan. Az előbbi vonatkozásában tett észrevételeinket sajnos nem vette figyelembe az ORFK, viszont a szállódíjak területén sikerült pozitív változtatást elérni. Az új eljárási rend alapján ugyanis nem kell külön kérelmet benyújtani a szállón elhelyezetteknek a munkáltatói támogatás biztosítása érdekében, hanem azt automatikusan, a szálló igénybevételéért fizetett használati díj levonásával együtt fogják ezután folyósítani.

Hotel Piroska, Bük - 2014. évi kedvezményes ajánlat FRSZ tagoknak

Négycsillagos családi wellness Bükfürdőn! 5 nap / 4 éjszaka teljes ellátással, 39.800,- Ft/fő ártól FRSZ tagok számára! Teljes ellátás italfogyasztással, ingyenes elhelyezés kisgyermekeknek, ajándék masszázskupon, korlátlan wellness használat, és számos kikapcsolódási lehetőség.

Az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításához szükséges BM utasítás módosítását kezdeményeztük

A napokban hatályba lépett az adómentes munkáltatói lakáshitel törlesztés támogatás részletszabályait meghatározó 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet. A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) február 14-ei ülésén is szó esett arról, hogy a szóban forgó munkáltatói támogatás cafetéria körbe vonásának előfeltétele a szakmai végrehajtási rendelet megalkotása. Ez most megvalósult, de a tényleges folyósításhoz a rendvédelmi dolgozók ez évben választható cafetéria juttatásait meghatározó 3/2014. (I. 31.) BM utasítás módosítása (kiegészítése) is szükséges. Ennek felgyorsítását kezdeményezte az FRSZ a belügyminiszternél. 

KONSTRUKTÍV ÉRDEKEGYEZTETÉS SZABOLCSBAN

2014. április első hetében dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok úr megbeszélésre hívta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon működő szakszervezetek megyei vezetőit. A 4 éves szünet után összehívott egyeztetésen az FRSZ-t Lisovszki Tibor megyei elnök képviselte. Az alábbiakban megyei elnökünk beszámolóját tesszük közzé.

Elkaszálta a rendelkezést az Ab - nagy kár, hogy már rég nincs hatályban

Alaptörvény-ellenesnek találta az Alkotmánybíróság (Ab) a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény jubileumi jutalomra való jogosultságával összefüggő egyik, már hatályon kívüli rendelkezését és megtiltotta annak alkalmazását a folyamatban lévő bírósági ügyekben - az erről szóló határozat kedden került fel az Ab honlapjára. 

 

Tovább a Stop.hu cikkéhez

Már hatályos az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló rendelet

Nagy érdeklődéssel várta sok munkáltató és munkavállaló az adómentesen adható lakáscélú hiteltörlesztési támogatás gyakorlati alkalmazását segítő jogszabály megjelenését. A személyi jövedelemadóról szóló törvény 2014. február végétől úgy rendelkezik, hogy az adópolitikáért felelős miniszter rendelete szabályozza a támogatás megvalósításának, bizonylatolásának részleteit. 2014. 04. 04-től hatályos az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet, amely tartalmazza a szükséges részletszabályokat és ezzel megindulhat a hiteltörlesztési támogatások nyújtása. Ehhez azonban a rendőrség vonatkozásában még szükséges a cafetéria juttatásokra vonatkozó BM utasítás kiegészítése és az ORFK utasítás módosítása is. Emlékezetes, hogy az FRSZ az év eleje óta szorgalmazza a juttatás igénybevételéhez szükséges normák megalkotását. Ennek mielőbbi megvalósulása érdekében ismételt megkeresésel fordulunk a belügyminisztériumhoz.

Volt rendőrök jelentették fel rágalmazásért Pintér Sándort

Rágalmazásért több volt rendőr feljelentette az ügyészségen Pintér Sándor belügyminisztert a Népszabadságnak adott interjúja miatt. Ebben a belügyér a szolgálati nyugdíjasokkal kapcsolatban azt mondta, hogy mindegyikük esetében felmerült a visszaélés gyanúja, amikor korkedvezménnyel mentek nyugdíjba a testülettől.

 

Részletek a HVG cikkében, itt!