február 2020

NYEREMÉNYJÁTÉK MAKASZ KÁRTYÁVAL

Tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy a MAKASZ új nyereményjátékot indít!

A játék kezdete/időtartama: 2020. február 28-tól március 15-ig, 2 hét

A játék helye: MAKASZ Facebook csoport 

A játék nyereményei: 5 db családi belépőjegy a KockaParkba

A nyereményjáték támogatója: új partnerünk, a Campona KockaPark – LEGO építmények kiállítása és játéktere, mely MAKASZ kedvezménykártya tulajdonosok részére 20% kedvezményt biztosít belépőjegyei árából.

További infó:

- játék tájékoztató

- csatlakozás a csoporthoz

- KockaPark bemutatkozás

Horvátországi nyaralás szakszervezeti kedvezménnyel!

Ajánljuk tagjaink szíves figyelmébe a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete (VPDSZ) által szervezett Horvátországi nyaralási lehetőséget, melyre FRSZ tagok is jelentkezhetnek. A VPDSZ által bérelt 4 és 5 fős apartmanok a Budapesttől 750 kilométerre fekvő a közép-dalmáciai Omiš városában találhatók. Omis a Split és Makarska közötti partszakaszon, a Cetina folyó torkolatánál helyezkedik el.

Jelentkezni 3 apartmanra lehet, közvetlenül a vámos szakszervezetnél, a gebelnok@vpdsz.hu e-mail címre szkennelve megküldött, aláírt jelentkezési lappal. A jelentkezési határidő 2020. március 31., de érdemes mielőbb jelentkezni, mivel a szabad turnusok száma korlátozott. A foglalások regisztrálása érkezési sorrendben történik! Részletes információ és jelentkezési lapok az alábbi link alatt.

Rendőrségi érdekegyeztetés: hallgatag munkáltatóval

A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) idei első ülésének kiemelt témája az illetményemelés volt. Pontosabban lett volna, de az ORFK vezetői a hivatásos állomány már megvalósult 10 %-os kiegészítő juttatásán túl más érdemi információt nem tudtak adni. Az ORFK még nem kapta meg a Hszt. korábban bejelentett módosításának tervezetét, és a rendvédelmi alkalmazottak 5 %-os illetményemelését illetően sem rendelkeznek a sajtóban megjelentnél több információval. A rendvédelmi igazgatási alkalmazottak illetményének felülvizsgálata - a 2020. január 31-ig végrehajtott teljesítményértékelésükre tekintettel - jelenleg ugyan folyamatban van, de az ezzel összefüggő esetleges illetményemelés vonatkozásában még nincs vezetői döntés. A munkavállalóként foglalkoztatottak béremelésének elmaradását sérelmező kifogásunkra pedig csak azt a semmitmondó választ kaptuk, hogy folyamatosan vizsgálják a munkaerőpiaci folyamatokat, a munkavállalói állomány bérét, és a költségvetési lehetőségek függvényében gondoskodnak a bérek versenyképességének fenntartására. Szakszervezetünk természetesen nem tekinti lezártnak a 2020. évi béremelést egyik állománykategória vonatkozásában sem, és mind a bér, mind más, régebb óta megoldást igénylő (pl. a rendvédelmi alkalmazotti állomány pótszabadsága, illetve a hivatásos állományhoz hasonló egyéb juttatások, mint a ruhapénz, vagy a 90 %-os távolléti díjjal fizetett egészségügyi szabadság), illetve újonnan felmerülő problémával a Belügyminisztériumhoz fordulunk! A cikk a link alatt folytatódik!

24.900 forint készülékkedvezmény flottásoknak

Vásárolj készüléket legalább 4.500 Ft havidíjú egyedi flottatarifával 2 évre, és 29.400 Ft kedveményt ad a Vodafone 4 készülék (LG K505 32 GB Dual Sim, Samsung Galaxy A40 Dual Sim, Xiaomi Redmi 8T 64 GB, Huawei P30 Lite Dual Sim) árából.

További részletek itt!

Az FRSZ-Vodafone flottáról bővebb információ itt olvasható.

BM cafetéria: minden marad a régiben

Hiába kezdeményezte az FRSZ az éves cafetéria keretösszeg és a 10 éve változatlanul 4 ezer forintos bankszámla költségtérítés megemelését, valamint a közterhek személyi állomány tagjaira történő áthárításának megszűntetését, a Belügyminisztérium nem módosított a megcsontosodott szabályokon. A cafetéria keretösszege így változatlanul évi 200 ezer forint, amit csak és kizárólag SZÉP-kártya juttatások igénylésére lehet felhasználni. Legalábbis azt a 150.945 Ft-ot, ami a közterhek levonása után nettóban megmarad a keretből. A cafetéria változatlanságára magyarázatként szolgálhat a BM szegényes büdzséje, azt viszont végképp nem értjük, hogy a kormányzat gyermekvállalást támogató intézkedései ellenére a minisztérium miért nem tette lehetővé a bölcsődei és óvodai támogatás cafetéria keret terhére történő igénylését? Ez ugyanis adó- és járulékmentesen lenne igényelhető, szemben a SZÉP-kártya juttatásokkal, melyeket 32,5 %- os levonás terhel. (Az FRSZ javaslata, és a tárgybani BM utasítás innen tölthető le. Kapcsolódó írásunk itt olvasható.)

Nyaralás Bulgáriában, a Naposparton: SEVERINA HOTEL & APARTMENTS

Ajánljuk tagjaink figyelmébe a Bulgáriai Napospart egyik legkedveltebb részén található Severina apartmanhotel szolgáltatásait. A hotel mindössze 5 percnyi sétára van a tengertől és az aquaparktól, és 20 percnyi sétára Napospart központjától. Több étterem, üzlet és kávézó található a közelben.A vendégek megtekinthetik Neszebar ősi városát, amely mindössze 5 percnyi autóútra található a szállodától. Burgasz repülőtere pedig 30 percen belül érhető el autóval. A szálloda 43 (4 és 6 fős) apartmanból áll. Minden apartman légkondicionált, és kábel TV-vel felszerelt. A szállodában egy étterem is működik. Minden apartman medencére néző erkéllyel, hűtőszekrénnyel felszerelt konyhasarokkal és egy étkezővel rendelkezik. A kanapéágy és egy fürdőszoba zuhanyzóval az összes apartmanban alapfelszereltség. A szálloda éttermében bolgár és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A hotel bárjában különböző hideg és meleg italokat kínálnak. A legkisebb vendégeket egy játszótér és egy játékszoba várja. Az apartmanok árjegyzéke itt tekinthető meg. Korai foglalás esetént 10 – 20 % közötti kedvezményt adnak. (Bővebb információ - Kiss János István: 36 70 382-3366, vagy 03 32 21-45 (BM), vagy kissjaga@gmail.com vagy kiss.janos@hajdu.police.hu) Fényképalbum itt!

Zalai bűnügyi technikusoknak is jár a megbízási díj: a szemlebizottság vezetői és adatgyűjtési tevékenységért is!

Újabb megyében döntött kedvezően a bíróság, a zalai bűnügyi technikusoknak is jár megbízási díj az egyéb feladataik miatt. A bíróság a szemlebizottság vezetési és az adatgyűjtési tevékenységet is olyannak értékelte, amely a bűnügyi technikus beosztás feladatkörét meghaladja. Ezáltal a Zalaegerszegi, a Tatabányai, a Szekszárdi, a Salgótarjáni, a Szombathelyi, a Pécsi, a Gyulai, valamint a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is helyt adott a közelmúltban a bűnügyi technikus tagjaink képviseletében benyújtott kereseteknek, csaknem egy millió forint megbízási díjat megítélve. A cikk a link alatt folytatódik!

Az ORFK jogszabályi lehetőség hiányában nem köthet az utazási kedvezmények biztosítására irányuló országosan egységes megállapodást a Volánbusz Zrt-vel

Az ORFK szerint nincs jogszabályi lehetőség arra, hogy az utazási kedvezményeket rendőrségi szinten egységesen biztosító megállapodást kössenek a Volánbusz Zrt-vel. Ilyen jellegű megállapodást az ORFK szerint csak a megyei rendőr-főkapitányságok köthetnek.

Emlékezetes, hogy január végén az FRSZ a munkába járás költségtérítésével kapcsolatban felmerült problémák megoldását kezdeményezte az ORFK gazdasági főigazgatójánál. Fenti állásfoglalás a számunkra küldött válaszban szerepel. Ebben az ORFK kitért a munkába járás költségtérítésével kapcsolatos további kérdéseinkre is. A BRFK volt közalkalmazotti állományának a jogszabályi változás miatt megszűnt BKV bérlet támogatása miatti többletkiadások kompenzálására az ORFK szintén nem lát jogszabályi lehetőséget. Az ORFK gazdasági főigazgatójának levele itt olvasható.