Az egyik kutya másik eb! Ismét érdekes és persze jogszerűtlen foglalkoztatásra derült fény!

 

Bács-Kiskun megyében egyes kinevezésük szerint II/II. beosztásban lévő járőrök, valójában II/III. besorolású kutyavezetői beosztást látnak el, mindenféle ellentételezés nélkül.

 

Elvégezték a kutyavezetői szaktanfolyamot, vállalják a kutyával való (munkaidőn túli) foglalkozást, etetést és egyéb terheket, s mit kapnak cserébe, hogy ők nem kutyavezetők, hanem járőrök, mégpedig kutyás járőrök…

 

 

Egy nem létező, de ténylegesen kutyavezetői beosztást töltenek be egy alacsonyabb járőri illetményért. Pofátlanság!

 

Mi lesz a következő nyomozó járőr? A járőr és a nyomozó közötti illetménykülönbözet (havi kb. 80.000 Ft) megfizetése helyett elég lesz a munkaköri leírást módosítani? Természetesen mindezt jogszerűtlenül.

 

Egy szakszervezeti tagunk képviseletében a fentiekkel szemben szolgálati panasszal éltünk, s elutasítását követően munkaügyi pert indítottunk. A két beosztás közötti illetménykülönbözet összege 30.000 Ft, melyet 2 évre visszamenőlegesen igényelve már tekintélyesnek mondható 720.000 Ft-os kereseti követelés terjeszthető elő!

 

A kereset benyújtását követően kollégánkat ráadásul a II/III. beosztásba ki is nevezték! Többek között ezért jó valahova tartozni, ezért jó szakszervezetünk tagjának lenni…

 

Akik hasonló cipőben járnak, keressék az FRSZ Jogsegélyszolgálatát!
                                                
                       

dr. Tordai Gábor jogtanácsos