Az eseti szemlebizottság vezetőknek megbízási díj jár!

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője helyt adott a tagunk képviseletében benyújtott szolgálati panasznak, és 2015. július 1-jét megelőző időszakra az illetményalap 30%-os, azt követő időszakra az illetményalap 50%-os mértékének megfelelő megbízási díj megfizetéséről döntött. Az érintett nyomozói beosztásba volt kinevezve, és a nyomozói feladati mellett esetenként szemlebizottság vezetői feladatokat is ellátott. 

A munkáltató osztotta azon álláspontunkat, hogy a szemlebizottság vezetői feladatok nem tartoznak a nyomozói beosztás munkakörébe, még abban az esetben sem, ha arra a munkaköri leírás kifejezetten utal is. Ezt támasztja alá az is, hogy nem minden nyomozó feladata a szemlebizottság vezetői teendők ellátása, márpedig azonos beosztás azonos munkakört feltételez. Minden bizonnyal sokakat érinthet ez a munkaszervezés, és érdemes az igényeket nem hagyni veszni, mert 2015. július 1-je előtt havonta 11.595,-Ft, az után havonta 19.325,-Ft a tét, amit 3 évre visszamenően lehet érvényesíteni. 

Várjuk az érintettek jelentkezését, és nem csak a BRFK állományából. Az igényeket megbízás alapján szolgálati panasszal érvényesítjük. (dr. Oláh Tamás, FRSZ Jogsegélyszolgálat,  0670/366 3964; 061/785 0010, tamas.olah@frsz.hu)