AZ FRSZ ELÉGTELENRE ÉRTÉKELI A KORMÁNYZAT MATEMATIKAI ISMERETEIT

Újra, immár második alkalommal írják át a rendvédelmi dolgozók idén júliusban hatályba lépett törvényét - a javaslatról tegnap délelőtt kezdték meg a vitát a parlamentben. Kontrát Károly belügyi államtitkár  ex­po­zé­já­ban kijelentette, hogy át­la­go­san 5 szá­za­lék­kal emel­ke­dik a rend­vé­del­mi­sek bé­re jö­vő­re.

Az előterjesztést a kormánypárti képviselők természetesen üdvözölték, míg az ellenzéki pártok számos kritikát fogalmaztak meg.

 

A FRSZ már korábban titlakozott a tények elferdítése ellen, mivel a törvény-tervezet szövege nem támasztja alá a kormányzati propagandát! Az új szolgálati törvény idén júliusi hatályba lépésekor 30 %-os átlagos emelésről zengett a közmédia, mely a valóságban végül 26 %-ra sikeredett!

 

Most, újabb 5 %-os átlagos emelésről beszélnek, aminek még annyi valóságalapja sincs, mint a nyáron tett ígéreteknek. Ezt egyébként a Belügyi Érdekegyeztető Tanács szeptember végi szakértői ülésén a minisztérium képviselői is elismerték! Az általuk közölt adatok szerint 5 ezer fő semmiféle emelésben sem fog részesülni januárban, mivel már idén elérték a bértábla szerinti maximális illetményt, további 7 ezer kolléga pedig 5 % alatti emelést kaphat. Amennyiben 12 ezer hivatásos 5 % alatti emelésre számíthat, a többiek pedig legfeljebb 5 %-ra, akkor a matematika jelenleg érvényes szabályai szerint az átlag nem lehet 5 %! Amennyiben mégis, akkor viszont módosítani kell az általános iskolai tananyagot is! 

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

Az MSZP a korábbiakhoz hasonlóan a Hszt újabb módosításával összefüggésben is aktívan lépett fel a hivatásos álomány jogainak védelme érdekében, és az alábbi javaslatokat nyújtották be:

 

 

 

 

 

 

 

 

Az átlagszámításról érthetően