Benyújtották az Országgyűlésnek az új szolgálati törvényt

 

​A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvényjavaslatot. A kormányzat által a közszolgálati életpálya részének mondott, jelenleg hatályos szolgálati törvény (Hszt.) helyébe lépő törvényjavaslat elérhető az Országgyűlés honlapján, vagy letölthető honlapunkról, ezen a linken.

Emlékezetes, hogy az FRSZ korábban a törvényjavaslat egészét elutasította, mivel az sok vonatkozásban további jogkorlátozásokat vezetne be, és különböző okok miatt számos más rendelkezést is elfogadhatatlannak tartunk. Korábbi álláspontunk, javaslataink itt érhetőek el.

Tekintettel arra, hogy a törvényjavaslat végleges szövegét a belügyminisztérium - az általuk egyeztetésnek nevezett folyamat során -  nem bocsájtotta a rendvédelmi szakszervezetek rendelkezésére, jogászaink is csak most kezdhetik meg annak elemzését. Ennek eredményéről, észrevételeinkről és javaslatainkról a későbbiekben tájékoztatjuk tagságunkat és az állomány más tagjait.