FRSZ Országos Sport Horgász Vándorkupa - a szolidaritás jegyében

 

Ismét elmúlt egy év, és vége a télnek nevezett tavasznak. A jobb idő beálltát mutatja azt is, hogy már nem csak a nagyon elvetemült horgászatkedvelők állnak a vízpartokon egy jó fogás reményében, de beindultak a horgászversenyek is, amelyeken mindenki igyekszik megmérettetni magát. Eljött hát a szokásos FRSZ Országos Sport Horgász Vándorkupa ideje is, melyet ez évben is a Vizsoly melletti Kacsa-tavon terveztük megrendezni május 07-én. De, ez az idei Vándorkupa, egy kicsit különleges volt

Az FRSZ Vezető tisztségviselői és a Verseny szervezőbizottságának tagjai ez évben a versenykiírás közzétételével egy időben - kifejezve a szakszervezeti szolidaritást – kiterjesztették a résztvevők körét a pedagógusokra. Így fejezve ki, hogy a Független Rendőr Szakszervezet szolidáris a pedagógusokkal a télen megkezdett célkitűzésükkel.

A verseny idejének közeledtével elkezdtek beérkezni a nevezések, és elkezdődött a konkrét szervezés is. Megkerestük azokat, akik majd segítenek a verseny különböző mozzanatainak lebonyolításában. Eldöntésre került az étkezés is, valamint a díjak mértéke is, valamint az is, amennyiben, a versenyre jelentkező pedagógus csapatok érnék el az első helyezéseket, a Vándorkupát az első rendőr csapat kapja, és őrzi egy évig.

A verseny előtti napon kiszállítottuk a tóhoz, a verseny lebonyolításához szükséges eszközöket. A délutáni órákra több nevező csapat is megérkezett, sátrat vertek, és ismerkedtek a tóval. Többen előhorgászatot tartottak, edzés gyanánt, kisebb-nagyobb sikerrel. Voltak, akik főzőtudományukról adtak tanúbizonyságot. A szürkület beálltával különböző illatok terjengtek a tó körül, és beszédtől volt hangos a környék. Sokan köszöntötték egymást, hiszen a horgászat szeretete mellett, a szakmai munkában is találkoztak már. Az este vidám hangulatban telt a tó mellett táborozók körében.

A verseny napján, a kora reggeli órákban megtörtént a szektorok, és a horgászhelyek kitáblázása. A regisztrációval egyidőben a csapatok kisorsolták a sorrendet is, majd elkezdődött a verseny. A délelőtt folyamán folyamatosan hangzott fel, a tó különböző részeiből a jelzés, hogy mérlegelést kérnek. Míg a versenyzők különböző praktikák, és csodaszerek használatával igyekeztek a vízben békésen úszkáló halakat rábírni, hogy vegyék célba a csalival telitűzött horgaikat, a Halőrház melletti fedett helyen készült az ízletes ebéd.

A verseny 13 órakor került lefújásra, és elkezdődött a mérlegelés. A mérlegelésen túlesett versenyzők megebédeltek, és egymással beszélgetve várták az eredményhirdetést.

 Az eredményhirdetés 14 óra körüli időben kezdődött. Az eredményeket Balázs Sándor Borsod Megyei Elnök adta, át a távollévő Főtitkár nevében. A versenyt, és ezzel együtt az előhelyezetteknek járó ajándékokat a KOCKÁSINGESEK elnevezésű pedagógus csapat nyerte, a Vándorkupát pedig, a tavalyi Szabolcs megyéből érkezett csapatot megelőzve, a miskolci kollégák alkotta HAL-KAN csapat nyerte el, és Ők birtokolják egy évig. Az eredményhirdetés után a versenyzők összepakolták felszerelésüket és jó hangulatban indultak haza, a szervezőkkel együtt.

Bízunk benne, hogy egy év múlva, hasonlóan jó hangulatban kerül megszervezésre a Vándorkupa.

                                                                                                          BS

 

Eredménytáblázat