Gépjárművezető pótlék beszámít az új Hszt.-s illetménybe

Sokakat érinthet a szakszervezetünk által képviselt azon ügy, amelyet a miatt indítottunk, mert a BRFK az új Hszt. szerinti illetmény 2015. július 1-jei hatályú megállapításakor nem vette figyelembe a régi Hszt. idején az érintettnek folyamatosan fizetett gépjárművezetői pótlékot, arra hivatkozva, hogy az nem rendszeres illetmény. Ismeretes, hogy az új Hszt. szerinti illetmény megállapítása főszabályként a korábbi illetmény 30%-os emelésével történt, majd 2016. és 2017. évben az újabb 5-5%-os növekedésnél is a korábbi illetményt vették figyelembe. Az új Hszt. szerinti  illetmény ezáltal 2015. évben havi 6.533,-Ft-tal, 2016. évben havi 6.860,-Ft-tal, 2017. évben pedig havi 7203,-Ft-tal  lenne magasabb a gépjárművezetői pótlék beszámításával. 

Az új illetmény megállapításával szemben szolgálati panaszt, majd annak elutasítását követően keresetet terjesztettünk elő. A Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete a keresetnek helyt adott, és a gépjárművezetői pótlék továbbá növekményei alapulvételével kötelezte a főkapitányságot az elmaradt illetmény és kamatai megfizetésére.

Ha a Te illetményedbe sem számították bele a gépjárművezetői pótlékot, és mintegy 100.000,-Ft éppen jól jönne, akkor küldd el a régi és az új Hszt.-s illetményedet megállapító parancsokat, továbbá a honlapunkról letölthető megbízást, és a többit mi intézzük!