Járőrök!!!!! Pénz állhat a házhoz!!!

 
Sokadik járőr beosztású kolléga fordul hozzánk az alábbi probléma megoldása érdekében.
 
Kollégáink valamely kerületi Rendőrkapitányság állományában járőri beosztásuk ellenére meghatározott szolgálati napjaikon utasításra az eredeti beosztásuk helyett járőrvezetői beosztást látnak el.
 
A fenti feladatok elvégzéséért azonban semmilyen ellentételezésben nem részesülnek.
 
Álláspontunk szerint ezen szolgálatteljesítésére a Hszt. 50. § (1) bekezdése alkalmazandó, mely szerint az ideiglenesen megüresedett szolgálati beosztás ellátásával, illetőleg a szolgálati beosztás ellátásában tartósan akadályozott személy helyettesítésével, továbbá a hivatásos állomány tagjának szolgálati beosztásához nem tartozó feladatkör ellátásával a hivatásos állomány arra alkalmas tagja átmenetileg megbízható. Ezen jogszabályhely (3) bekezdése alapján pedig, ha a megbízott személyt az eredeti beosztás ellátása alól mentesítették, részére a megbízással betöltött beosztás szerinti illetmény jár, amely nem lehet kevesebb az eredeti illetményénél. A (4) bekezdés szerint továbbá, ha a hivatásos állomány tagja a megbízást az eredeti beosztásának ellátása mellett végzi, a többletszolgálatért az illetményalap 25-100%-áig terjedő díjazásra jogosult.
 
Mindezekre tekintettel a sokadik szolgálati panaszt írjuk meg a fenti tárgyban, hiszen ezen feladatellátás minimálisan is havi 9.663 Ft-ot ér, de a hónapban több, esetleg valamennyi szolgálat járőrvezetői ellátása már 29.760 Ft-ot is eredményezhet!!!
 
Ez utóbbi 3 évre visszamenőleg pedig már több mint 1 millió forint…
 
Fenti álláspontunkat immár a BRFK vezetője is megerősítette, s az egyik első panaszunknak részben helyt adva a kifizetésről is rendelkezett!
 
Járőrök! Így már csak egy ellenségetek maradt… az elévülési idő. Az igényt ugyanis csak 3 évre visszamenőleg lehet érvényesíteni.
 
Várunk Titeket az Ajtósi Dürer sori irodánkban! További információ: www.frsz.hu  
 
dr. Tordai Gábor FRSZ jogtanácsos