logo

JOGSEGÉLY

Jó, ha tudod

Ezen az oldalon Jogsegélyszolgálatunk néhány olyan állásfoglalása olvasható, melyekben jogászaink a különböző foglalkoztatási jogviszonyokra vonatkozó jogszabályok nehezen értelmezhető, vagy a gyakorlati tapasztalatok szerint jogvitára okot adó rendelkezéseiről fejtik ki álláspontjukat. Ezek az irományok az adott tárgykörökben az FRSZ jogi álláspontjának alapját is képezik.

Gyűjteményünkben szerepelnek az országos hatáskörű szervektől beszerzett fontosabb állásfoglalások, és néhány nagyobb jelentőségű újonnan megjelent jogszabály ismertetése is.

Végül az alábbiakban olvasható a Kúria és az Alkotmánybíróság rendőrség állományát érintő néhány jelentősebb határozata is.

A közzétett anyagok értékelése során figyelembe kell venni, hogy a jogszabály-módosítások vagy a bírói joggyakorlat változása következtében az adott kérdés megítélése az iromány keletkezése óta eltelt idő alatt megváltozhatott, ezért az egyes anyagoknál a közzététel időpontját is feltűntetjük.

Amennyiben Tisztelt Olvasónk úgy véli, hogy saját ügyében valamely irományunk irányadó lehet, javasoljuk, hogy a jogvita megindítása előtt konzultáció céljából vegye fel a kapcsolatot Jogsegélyszolgálatunk valamelyik munkatársával.

$

A Riasz-osok figyelmébe

$

Minden rendőrségi dolgozó figyelmébe

$

Nyugállományúak figyelmébe

$

A Kúria és az AB rendőrség állományát érintő fontosabb döntései

Minden rendőrségi dolgozó figyelmébe

A Kúria és az AB rendőrség állományát érintő fontosabb döntései

Share This