Jogsegélyszolgálat

 

A TE PROBLÉMÁD A MI MUNKÁNK!

 
Az FRSZ megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tagjai számára magas szintű és szakszerű jogi képviseletet biztosítson. Ennek érdekében működtetjük immár több mint 20 éve Jogsegélyszolgálatunkat, melynek állományában rendőri tapasztalatokkal rendelkező jogtanácsosok dolgoznak. A hivatásos rendőri szolgálat során szerzett gyakorlati tapasztalatok és a rendőrség belső szabályozóinak ismerete a külsős ügyvédekkel szemben előnyt biztosít jogtanácsosaink számára a jogi képviselet ellátása során.
 
Az FRSZ Alapszabálya szerint a teljes jogú tagnak 6 havi tagsági viszony fennállása után  - a tagszervezet döntése szerinti mértékben és módon - képviselet jár a szolgálati, illetőleg foglalkoztatási jogviszonyával összefüggő:
 
  • büntető- (a tettenérés vagy a beismerés kivételével), és
  • a munkaügyi a perekben, valamint
  • a  fegyelmi eljárások
során.
 
A tagszervezet - pénzügyi lehetőségei függvényéban -  a tag részére bármely ügyben biztosíthat jogsegélyt.
 
Fegyelmi eljárásokban a jogi képviselet ingyenes, a megnyert munkaügyi perekben Jogsegélyszolgálatunkat illeti a munkáltató által megtérítendő perköltség.
 
Büntetőeljárásokban az FRSZ megyei szervezetének pénzügyi lehetőségei határozzák meg az ügyvédi költségek átvállalásának módját és mértékét, ezért bűntető-ügyvéd iránti igényedet mindenképpen titkárodnak vagy megyei elnöködnek kell jelezned.
 

KIT KERESHETSZ  PROBLÉMÁIDDAL?

 
Jogi segítség iránti igényeddel, vagy az FRSZ szolgáltatásaival kapcsolatos kérdéseiddel bármely tisztségviselőnket megkeresheted. Elsődlegesen célszerű tagszervezeted titkárával vagy megyei elnököddel kapcsolatba lépni. Rajtuk kívül azonban készséggel állnak rendelkezésedre területi elnökeink, jogászaink és Központi Koordinációs Irodánk munkatársai is! 
 
KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK:
 
 
EGYÉB FONTOS ADATOK:
  • FRSZ perköltség alszámla: 11784009-20205317

 

  • FRSZ támogatási alszámla: 11784009-20209665 (a 7 %-os  jogi képviseleti díj befizetéséhez)