Nem csak mi mondjuk: Ócska és arcpirítóan drága a rendőri egyenruha

 

Harminchétezer forintba kerül az a rabok által készített gyakorlóbakancs, ami egy készenléti rendőr szerint a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető taktikainak, és ez csak egy példa a sok közül - írja a Magyar Nemzet. A Belügyminisztérium szerint ugyanakkor a rendőr vehet máshol jobb terméket, de azt is elismerték, hogy az egységes megjelenés érdekében a hivatásos állomány tagjainak a rendszeresített viseletet kell hordaniuk. 

 

A felszerelés nemcsak drága, de még ócska is – ez a sommás vélemény hangzik el, amikor egy (természetesen neve elhallgatását kérő) vidéki civil ruhás rendőrnél érdeklődött a lap, a fülükbe jutott pletykákról. Ezek arról szólnak, hogy gyakorlatilag a teljes állomány háborog az egyenruhák és egyéb eszközök – hogyan is fogalmazzunk? – ár-érték aránya miatt.

 

Emlékezetes, hogy az FRSZ az utóbbi években több alkalommal is tiltakozott az egyenruhák minnőségi problémái, árazásuk és az egyenruhacserék indokolatlansága miatt. Ezekről itt, itt és itt olvashatnak az érdeklődők.