Police Caritas alapítvány kuratóriuma

 
Tisztelt Olvasó!
 
A Police Caritas Alapítvány Kuratóriumának nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm alapítványunk internetes oldalán.
 
A POLICE CARITAS Alapítványt rendőrök, a Független Rendőr Szakszervezet és a Zsaru Magazin munkatársai hozták létre 1992-ben. 
 
Az akkor megfogalmazott célok természetesen ma is aktuálisak:
 
1) a rendőri hivatással összefüggően életüket vesztett kollégáink kiskorú gyermekeinek, rászoruló családtagjainak támogatása;
 
2) a Belügyminisztérium és a Rendőrség tagjainak, nyugdíjasainak és családtagjaiknak szociális-jóléti támogatások (üdültetés, segélyezés, biztosítás és egyéb kedvezményes akciók) szervezése, biztosítása;
 
3) a Független Rendőr Szakszervezet programnyilatkozatában foglalt tevékenység támogatása, azen belül elsődlegesen a jog- és érdekvédelmi feladatok ellátásában, az élet- és munkakörülmények javításában, az ezekkel összefüggő szakmai feladatok elősegítésében;
 
4) olyan tudományos és elméleti tevékenység támogatása, amely elősegíti a dolgozók élet- és munkakörülményeinek, egészségvédelmének javulását.
 
5) a rendőri szakmához, hivatáshoz kapcsolódó munkahelyi és társadalmi önszerveződés támogatása mindazon területeken, ahol ez elősegíti a közszolgálat és a rendőri tevékenység színvonalának, társadalmi presztízsének javulását.
 
Alapítványunk tevékenységét - az FRSZ által rendelkezésünkre bocsájtott honlapfelületen - az alábbi témakörök szerint mutatjuk be:
 
 
 
Szél József ny. r. alezredes, a Kuratórium elnöke