RÉT ülés: minden rendben?

 

​Tegnap végre összeült a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács ülése, melyen számos téma, köztük az FRSZ által a menekültválsággal kapcsolatban felvetett problémák is napirendre kerültek. Az ORFK az ülésre - fennállása óta első alkalommal - a Magyar Rendvédelmi Kar képviselőit is meghívta.  Kovács István tábornok úr elöljáróban a rendőrség, illetve a résztvevő állomány körében tapasztalt morális egység megbonthatatlanságát hangsúlyozta, és arra kérte a szakszervezetek képviselőit, hogy problémák észlelése esetén ne a médiát, hanem a parancsnokokat, illetve a rendőri vezetést keressék. Országos rendőrfőkapitány-helyettes úr leszögezte, hogy az állományról történő gondoskodás parancsnoki feladat, amit meg is tettek, illetve meg is tesznek.

 

Főtitkárunk a kritikára megfelelően reagált, amint az, az alábbi főtitkári tájékoztatóban olvasható is. A tájékoztatóból fontosnak tartjuk kiemelni, hogy külön köszönetünket fejezzük ki azon tagjaink, tisztségviselőink és a tagjaink sorába még nem tartozó valamennyi kollégának, akik felhívták figyelmünket a menekültválság kezelésével kapcsolatban felmerült hibákra, a rendőri állomány szolgálatteljesítési, elhelyezési és ellátási körülményeivel kapcsolatban előforduló hiányosságokra, olykor embertelen körülményekre. Információikkal elősegítették azt, hogy a Független Rendőr Szakszervezet tegye a dolgát. Azt, amiért alapítóink létrehozták szakszervezetünket, és azt, amiért Tagjaink megtisztelnek minket bizalmukkal. Ez pedig nem más, mint a rendőrség személyi állománya érdekeinek megalkuvás nélküli képviselete, az el nem fogadható munkavégzési körülmények és szolgálatteljesítés feltételek jobbító szándékú kifogásolása, és a hibák, hiányosságok, jogsértések kijavításának, orvoslásának munkáltatótól való követelése!

 

A Független Rendőr Szakszervezet e bizalomnak legjobb tudása szerint próbált megfelelni, az önkéntesen alakul és a kormányzati akaratból létrejött rendvédelmi érdekképviseletek közül talán egyedüli szervezetként!

 

További részletek az alábbia anyagokban: