Változik az FRSZ tagdíj: egy helyett 0,8 százalékra, a közalkalmazottaknak és munkavállalóknak 20 %-al kevesebbet kell fizetniük

 

Az FRSZ XII. Kongresszusának döntése szerint a szakszervezeti tagdíj 2015. november 15-étől kezdődően a foglalkoztatási jogviszonyban állók esetén havonta a pótlékok nélküli bruttó illetmény, munkabér, illetve egyéb díjazás, hivatásososok esetében a beosztási illetmény 0,8 %-ára módosul. Ez a hivatásos állomány vonatkozásában az új Hszt. által garantált illetményemeléssel arányos változást, a közalkalmazottak, köztisztviselők és munkavállalók vonatkozásában pedig 20 %-os tagdíjcsökkenést eredményez. Nem változott a rendvédelmi oktatási intézmények tanulóinak, hallgatóinak 100,- Ft/hó, valamint  a nyugdíjas, szolgálati járandóságban részesülő, GYED-n, GYES-en lévő tagok 800,- Ft/hó összegű tagdíja. 

 

 

Tekintettel arra, hogy a tagdíjfizetés az önbevallás elvén alapul, a tagdíjat módosító kongresszusi döntést csak tagságunk együttműködésével tudjuk megvalósítani. Ennek érdekében tisztségviselőink felkeresik az érintett tagokat a szükséges okiratok kitöltése céljából.

 

Kérjük tagjainkat, hogy szíveskedjenek együttműködni tisztségviselőinkkel az átállás mielőbbi megvalósítása érdekében.  

 

Nem szükséges azonban feltétlenül a szakszervezeti munkájukat szolgálati feladataik mellett, szabadidejükben végző tisztségviselőinkre várni, mivel az új tagdíjfizetésre történő átálláshoz szükséges nyomtatványok honlapunk ezen oldaláról is letölthetőek. Az innen beszerzett és kitöltött nyomtatványokat a helyi tisztségviseőnknek kell átadni, vagy az FRSZ Budapesti Központi Koordinációs Irodája számára kell megküldeni futárral vagy postán. 

 

Tagjaink megértő együttműködését előre is megköszönjük!

 

Kérjük tagjainkat, hogy olvassák el a tagdíj változásával kapcsolatos tájékoztatónkat, mely ezen a linken érhető el.