Visszatekintő: Voltak rendőrök, akik huszonhét órát töltöttek folyamatos szolgálatban

 

A migrációs helyzet miatt a szerb határra vezényelt rendőrök bizony komoly ellátási és logisztikai problémákkal is szembesülnek, arról nem is beszélve, mit élnek át lelkileg. Érdekvédő szakszervezetük szerint nem minden olyan rózsás, mint azt a rendőri vezetők állítják - írja a Dunaújvárosi Hírlap. Dél-Dunántúli Területi- és Fejér Megyei Elnökünk elmondta, hogy: Nem jutnak meleg vízhez, sőt, munka közben innivalóhoz, vagy meleg ételhez és nem tudják rendesen kipihenni a közel húsz órás szolgálatot a határra vezényelt rendőrök, akik közül sokan azt sem tudják, meddig kell ott maradjanak, ami elfogadhatatlan. Másfelől sokan nincsenek is felkészülve, kiképezve arra, hogy mi vár rájuk. Többek között azok a frissen végzett, húsz év körüli rendőr szakközépiskolások, közel kilencszázan, akik a Készenléti Rendőrséghez kerültek és egyből mentek is a határra. További részletek a Dunaújvárosi Hírlap cikkében, itt.

 

A Független Rendőr Szakszervezet Észak-Magyarországi Terület elnöke az Inforádió műsorában kifogásolta, hogy nem kapnak megfelelő ellátást a határon teljesítő rendőrök. Több olyan fotót is kaptak, amelyek arról szólnak, hogy túl kevés ételt kapnak a szolgálatban lévők. Sokan arról is panaszkodnak, hogy innivalót sem biztosítanak megfelelően. Az Inforádió Demján Zsolttal készült interjú itt hallgatható meg.

 

Dunaújváros önkormányzata 10 millió forinttal segíti a menekültválság miatt a határon szolgálatot teljesítő katonák, rendőrök, illetve az otthon maradt családtagjaik közötti kapcsolattartást - írja a Dunaújvárosi Hírlap.