logo

Ne hagyd veszni a járandóságodat!

Illetmény? Megbízási díj? Pótlékok? Túlóra?

Jogászaink várják a kérdéseidet!

Legyél TE is FRSZ tag!

Mi Téged szolgálunk és védünk!
Csatlakozz hozzánk!

Friss hírek

Praktikus segítség a Praktikertől

Praktikus segítség a Praktikertől

A ház körüli munkálatok, barkács-kihívások és lakásfelújítások évszaktól függően mindig aktuálisak, pont ezért fantasztikus lehetőség a Praktiker 10%-os kedvezménye, amelyet a MAKASZ tagok minden hétvégén (csütörtöktől vasárnapig) igénybe vehetnek. Nem számít, hogy épp festéket, szegőlécet, bútort vagy kerti növényt szeretnél vásárolni, a Praktiker minőségi kínálatában biztosan megtalálod azt a terméket, amire szükséged van!

bővebben
Kérdések a BM-hez a Covid oltással kapcsolatban

Kérdések a BM-hez a Covid oltással kapcsolatban

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói Oldalának ( BÉT MVO) elnöke a rendvédelmi szakszervezetek nevében megkereséssel fordult a BM személyügyi helyettes államtitkárához, mivel Covid elleni védőoltással kapcsolatos kérdésekre sem a minisztérium, sem a rendvédelmi szervek humánszolgálatai nem adtak ez ideig érdemi válaszokat.

bővebben
Márki-Zay rendészeti szakértője: a rendészeti szférában érezhető béremelést kell adni

Márki-Zay rendészeti szakértője: a rendészeti szférában érezhető béremelést kell adni

Közel negyed évszázada szolgált a rendőrségnél Lengyel Róbert, amikor Siófok rendőrkapitányaként a felmentését kérte 2012-ben. Úgy érezte, a szakmai feltételek nem adottak a munkájához, és így nincs értelme folytatni. Két évvel később Siófok polgármesterének választották, és 2019-ben újrázni tudott. Ő is tagja Márki-Zay Péter szakértői csapatának a rendészeti, belügyi program felelőseként – írja a Telex.hu.

bővebben
A BÉT MVO cafetéria javaslatai

A BÉT MVO cafetéria javaslatai

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói Oldalát (BÉT MVO) alkotó szakszervezetek javaslatot tettek a BM személyügyi helyettes államtitkárának a rendvédelmi szervek állománya cafetéria keretének 400 ezer forintra, és a bankszámla-hozzájárulás évi 12 ezer forintra történő felemelésére.

bővebben
FRSZ javaslat a “fegyverpénzre” való jogosultság kiterjesztésére

FRSZ javaslat a “fegyverpénzre” való jogosultság kiterjesztésére

Az FRSZ ismételten kezdeményezte a belügyminiszternél a “fegyverpénzre” való jogosultság kiterjesztését a rendvédelmi igazgatási alkalmazottakra és a rendvédelmi munkavállalókra (köztük a fegyveres biztonsági őrökre, valamint szenior állományban foglalkoztatottakra. Indítványoztuk továbbá, hogy a fegyelmi büntetés hatálya alatt állók számára is kerüljön kifizetésre a fegyverpénz, mivel az nem jutalom, hanem a szolgálati jogviszony fenntartásának elismerését célozza.

bővebben

Kiemelt hírek

Szolgálati közlemény Központi Koordinációs Irodánk 2021. év végi munkarendjéről

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy az FRSZ Központi Koordinációs Irodáján 2021. december 20-tól 2022. január 02-ig az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel. December 20. előtt a szokásos rendben (hétfőtől csütörtökig: 09.00 órától 12.00 óráig) történik az ügyfélfogadás. Megértéseteket előre is megköszönjük, egyidejűleg békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

A vidéki körzeti megbízottaknak is jár a megbízási díj!

Osztatlan a siker, hiszen a Fővárosi Törvényszék után a Veszprémi és a Miskolci Törvényszék is 1 millió forint megbízási díjat ítélt meg a képviselt tagjainknak, akik körzeti megbízotti beosztásba voltak kinevezve, azonban meghatározott szolgálati napokon a működési körzeten kívül járőrfeladatokat, átkíséréseket vagy egyéb feladatokat láttak el utasításra.

Futószalagon születnek a kedvező ítéletek a kmb-sek ügyeiben

1 millió forint megbízási díjat ítélnek meg a bíróságok a képviselt tagjainknak, akik körzeti megbízotti beosztásba voltak kinevezve, azonban meghatározott szolgálati napokon a működési körzeten kívül járőrfeladatokat, átkíséréseket láttak el utasításra. Ha körzeti megbízott vagy, neked is érdemes kiállni magadért, és számíthatsz a segítségünkre!

Megbízási díj jogerős ítélet alapján főhatárrendészek számára

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság három főhatárrendészi beosztásba kinevezett tagunk képviseletében benyújtott kereseteknek adott helyt, és kettőjüknek személyenként mintegy 1-1 millió, a harmadik kollégának pedig közel fél millió forint megbízási díj megfizetésére kötelezte a munkáltatót!

Járőrök: illetménykülönbözet jár a közlekedési ügyek feldolgozásáért!

Járőrök figyelem! Illetménykülönbözet vagy megbízási díj jár a közigazgatási, közlekedési ügyek feldolgozásáért! Szakszervezetünk úttörőként nyert jogerősen pert egyik tagunk ügyében, aki járőrvezetői beosztásba volt kinevezve, azonban ténylegesen döntően közigazgatási, közlekedési ügyek feldolgozásával foglalkozott.

Azonos, de mégis más: másik beosztás ellátása megbízási díjra jogosít!

A Kúria mai napon kézbesített ítéletében ismét kimondta, hogy a kinevezéshez képest egyes munkanapokon végzett másik beosztás ellátása megbízási díjra jogosít. Így az a hajóvezető beosztású tagunk, akit havonta különböző mértékben (jellemzően 4-5 munkanapján) ügyeletesként foglalkoztatnak 850.300 Ft összegű megbízási díjra és kamatára lett jogerősen jogosult.

Elbukott az ORFK trükközése!

Miután az FRSZ jogászai több perben is sikeresen képviselték bűnügyi technikusi tagjainkat, az ORFK módosította, majd hatályon kívül helyezte a reájuk vonatkozó utasítást. Ezt követően pedig a bíróság előtt arra hivatkoztak, hogy az egyéb feladatok ellátása utáni megbízási díjnak nincs jogalapja, mert ORFK utasítás immár nem határolhatja be a technikusi beosztás feladatkörét. Ezt az érvelést azonban a bíróság nem fogadta el, így továbbra is jár a megbízási díj!

police_caritas_logo

Kiemelt kedvezményeink

makasz kártya

MAKASZ kedvezménykártya

FRSZ VODAFONE FLOTTA

Vodafone FRSZ flotta

nő medencében

Üdülés

MOSZ kártya

MOSZ kártya

Kövess a Facebook-on is!

Projektek

Széchenyi-2020

A munka jövője a közigazgatás, védelem ágazatban (GINOP.5.3.5-18-2018-00055)

Az idősödő társadalmi kihívások kezelése a közigazgatás, védelem ágazatban (GINOP.5.3.5-18-2018-00057)

kiemelt partnereink

Share This