logo

FRSZ

Adatkezelési tájékoztató

Üdvözöljük a Független Rendőr Szakszervezet tagjait, a szakszervezetünkbe történő belépés előtt álló kollégákat, valamint a honlapunkat böngésző más érdeklődőket!

A személyes adatok védelméhez való jog Magyarország Alaptörvénye VI. cikk (2) bekezdésében rögzítettek szerint alkotmányos alapjog, amelynek az Alkotmánybíróság gyakorlata alapján leglényegesebb követelménye, hogy mindenki számára követhetővé és ellenőrizhetővé kell tenni az adatkezelés egész útját, vagyis mindenkinek joga van tudni, ki, hol, mikor, milyen célra használja fel az ő személyes adatát.

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. számú Általános Adatkezelési rendelete (a továbbiakban GDPR) előírja, hogy az Adatkezelőknek megfelelő intézkedéseket kell hozniuk annak érdekében, hogy az adatkezeléssel érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva tegyék elérhetővé és ezzel is segítség elő jogaik gyakorlását.

Az alábbiakban olvasható tájékoztatással e jogszabályi kötelezettségünknek teszünk eleget:

  • egyrészt az FRSZ tagoknak és tisztségviselőknek szóló adatkezelési tájékoztató közzétételével, amely innen tölthető le, 
  • másrészt a honlapunkat böngésző valamennyi olvasónak szóló internetes adatkezelési tájékoztató publikálásával, mely innen tölthető le.

Amennyiben a fenti adatkezelési tájékoztatókkal kapcsolatban bármilyen kérdése, illetve észrevétele lenne, úgy kérjük, hogy bármikor forduljon hozzánk bizalommal az frsz@frsz.hu e-mail címen, kollégáink és tisztségviselőink készséggel segítenek.

Az érintett az adatai kezelésével kapcsolatos észrevételeit, kérdéseit, panaszát az FRSZ Adatvédelmi Tisztségviselője számára jelezheti.

Az FRSZ Adatvédelmi Tisztségviselője: Erdősi Józsefné, akinek elérhetőségei az alábbiak:
• telefon: (1) 785 0010 és 70 775 1773
• e-mail címe: katalin.hetyei@frsz.hu

Az adatkezelés vonatkozásában felügyeleti hatóságunk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság [ +36 (1) 391 1400, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: www.naih.hu ]

Share This