logo

TAGSÁG LÉTESÍTÉSE

Miért érdemes belépni?

$

Miért érdemes belépni?

$

Mit kínálunk számodra?

$

Mit jelent a jogsegély?

$

Mire jó a kollektív érdekvédelem?

$

Milyen pénzbeli támogatásokat adhatunk Neked?

$

Milyen kedvezmények várnak rád?

$

Kik vagyunk?

$

Mire költjük a pénzedet?

$

Mibe kerül ez Neked?

Miért érdemes belépni?

Ezen az oldalon azokat az információkat foglaljuk össze, melyek alapján úgy gondoljuk, hogy Neked is érdemes belépni a Független Rendőr Szakszervezetbe. Számba vesszük a szakszervezetünk által kínált előnyöket és kedvezményeket, melyek alapján korábban már hivatásosok, Riaszosok és munkavállalók ezrei döntöttek úgy, hogy számukra megéri vállalni a tagdíjfizetés terhét.

Kérjük, hogy szánj ránk öt percet, olvasd el összeállításunkat és döntsd el, hogy megéri-e Neked is belépni tagjaink sorába.

Mit kínálunk számodra?

Röviden összefoglalva, az alábbi szolgáltatásokat tudjuk biztosítani számodra, ha úgy döntesz, hogy tagjaink sorába lépsz:

 

 • gyors jogi tanácsadást és szakszerű jogi képviseletet, egyszóval: jogsegélyt,
 • naprakész tájékoztatást a téged érintő munkajogi szabályok változásairól, és jogaid érvényesítésének lehetőségeiről,
 • kollektív érdekvédelmet, azaz következetes fellépést érdekeid és jogaid védelmében a jogszabályok előkészítésétől a munkáltatói döntések végrehajtásáig,
 • tagszervezeti szociális segélyt a nehéz élethelyzetekben, vagy csak egyszerűen pénzbeli támogatást a sátoros ünnepek nyugalmához,
 • iskolakezdési támogatást, és mikuláscsomagot gyermekednek, ha a taggyűlésen így döntötök tagtársaiddal együtt,
 • temetési segélyt, a gyász terheinek enyhítéséhez,
 • kedvezményes üdülési lehetőséget az FRSZ saját tulajdonában lévő apartmanokban,
 • a több mint ezer elfogadóhelyen használható, és az élet minden területét országosan is lefedő MAKASZ kedvezmény kártya használatnak lehetőségét,
 • kedvezményes FRSZ – VODAFONE flotta előfizetést, hogy ingyenesen beszélhess szeretteiddel, barátaiddal és szakszervezeti tagjainkkal,
 • kedvezményes bankolási lehetőséget az OTP-nél, és az Euro Discount Club törzsvásárlói rendszer kedvezményeit a MOSZ kártya használatával,
 • végül, de nem utolsó sorban tartalmas közösségi programokat kollégáiddal, szakszervezeti tagtársaiddal.

Mit jelent a jogsegély?

Jogsegelyszolg logo

Jogsegély szolgáltatásunkat büszkén ajánljuk a figyelmedbe, mert a hazai szakszervezeti mozgalomban csak néhány szakszervezet mondhatja el magáról, hogy saját Jogsegélyszolgálattal rendelkezik. A kevesek egyike az FRSZ!

Megalakulásunk óta nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tagjaink számára magas szintű és szakszerű jogi képviseletet tudjunk biztosítani.

Jogsegélyszolgálatunk tagjai korábban a rendőrség állományában teljesítettek szolgálatot, így a szolgálati idejük során szerzett gyakorlati tapasztalataik és a rendőrség belső szabályzatainak ismerete a külsős ügyvédekkel szemben jelentős előnyt biztosít számukra tagjaink jogi képviseletének ellátása során. És akkor a költségekről még nem is beszéltünk, hiszen az ügyvédek óradíjairól mindenkinek vannak ismeretei.

Ezzel szemben:

 • a mi jogászainktól bármikor ingyenesen kérhetsz és kaphatsz jogi tanácsot vagy szakvéleményt. Ehhez még el sem kell menned sehová, elég, ha felhívod őket, vagy küldesz egy e-mailt nekik.
 • kaphatsz ingyenes jogi képviseletet, ha fegyelmi eljárást indítanak ellened.
 • jogászaink eljárnak helyetted, ha munkáltatód kártérítésre akarna kötelezni.
 • jogászaink megírják helyetted a szolgálati panaszt, ha olyan sérelem ért, amely másként nem orvosolható.
 • jogtanácsosaink ellátják a jogi képviseleted a bíróságok előtt, ha panaszodat a munkáltató elutasította, és emiatt jogos járandóságodhoz csak per útján juthatsz hozzá.

Ráadásul a fenti jogi szolgáltatásokért pénzbeli hozzájárulást is csak a nyertes jogviták és perek esetében kérünk 8 %-os támogatói díj formájában, ami 5 éves tagság után 6 %-ra csökken. (Megjegyezzük, hogy ezt a támogatást is Jogsegélyszolgálatunkra fordítjuk annak érdekében, hogy fenn tudjuk tartani a szolgáltatások nagy részének ingyenességét. A támogatói díjról bővebb információt itt olvashatsz.)

Amikor a fentieket mérlegeled, vedd figyelembe azt is, hogy 2020. április 01-jétől a hivatásos és a rendvédelmi alkalmazotti jogviszonnyal kapcsolatos perekben kötelezővé tették a jogi képviseletet. Ennek következtében hiába gondolod vagy tudod, hogy egy adott kérdésben igazad van, annak csak szakszervezeti jogtanácsos, vagy ügyvéd közreműködésével tudsz érvényt szerezni, ha a munkáltatód elutasította kérelmedet.

A döntés a Tiéd! Ha minket választasz, akkor a felelősség a Miénk, mert a Te problémád, a Mi munkánk!

A jogsegéllyel kapcsolatos tudnivalókról egyébként itt találsz bővebb információt.

Mire jó a kollektív érdekvédelem?

Lehet, hogy egyeseknek csak hangzatos lózungnak tűnik a kollektív érdekvédelem, pedig nem az! Nem véletlenül tartja úgy a népi bölcsesség, hogy: „Egységben az erő!”

Ez a mi esetünkre lefordítva azt jelenti, hogy minél több tagja van egy szakszervezetnek, annál nagyobb az érdekérvényesítő képessége. Az FRSZ-nek pedig évtizedek óta kellően nagy a taglétszáma ahhoz, hogy reprezentatív szakszervezetnek minősülhessen. Ennek alapján pedig rendelkezünk a reprezentatív szakszervezeteket megillető valamennyi törvényben biztosított jogosultsággal és:

 • részt vehetünk a tagságunkat érintő jogszabály-tervezetek véleményezésében,
 • már a munkáltatói döntések előkészítése során felszólalhatunk tagjaink érdekében,
 • a Belügyminisztérium és a rendőrség érdekegyeztető fórumain kezdeményezhetjük a jogszabályok módosításait, az illetmények emelését, a téves vagy méltánytalan munkáltatói joggyakorlat megváltoztatását.

E jogainkkal pedig élünk is, mivel megvannak hozzá a megfelelő tisztségviselőink, szakértőink, jogászaink és infrastruktúránk! Így az FRSZ már akkor fel tud szólalni az állomány számára kedvezőtlen jogszabályok és munkáltatói döntések tervezetei ellen, amikor tagjaink még nem is értesültek az élet- és munkakörülményeiket hátrányosan érintő tervekről.

Talán könnyen belátható, hogy a fenti lehetőségek kihasználására csak egy összefogáson alapuló szakszervezet képes, hiszen az egyéneknek nincs lehetőségük a BM és az ORFK vezetőivel közvetlenül tárgyalni, számukra javaslatokat tenni, terveiket és intézkedéseiket kifogásolni. Ezt tesszük meg Mi, a Tagjaink nevében és érdekében. Természetesen ebben a munkában mindenkire számítunk! Kérjük, és várjuk a javaslatokat, hogy élére állhassunk a tagjainkat foglalkoztató problémák megoldásának.

Amennyiben pedig kezdeményezéseink nem vezetnek eredményre, javaslatainkat figyelmen kívül hagyják, akkor megvan bennünk a kellő elszántság ahhoz, hogy peres úton érvényesítsük tagjaink jogait! Ezért tartjuk fenn Jogsegélyszolgálatunkat.

Mi nem csak beszélünk, teszünk is! Mi Téged szolgálunk és védünk! Erről bármikor meggyőződhetsz Te magad is, ha átböngészed honlapunkat.

Milyen pénzbeli támogatásokat adhatunk Neked?

A támogatás mindenkinek jól jön, hiszen a rendőrségi alkalmazottak többségének jövedelmi viszonyai sajnos nem teszik lehetővé olyan pénzbeli tartalék képzését, mely a váratlan, vagy előre látható, de jelentős kiadásokkal járó élethelyzetek megfelelő kezelését biztosítanák.

Ráadásul sok esetben nem is létezik másféle segítség, csak az, amit a szakszervezet tud nyújtani, vagy, ha máshonnan is kaphatsz támogatást, az önmagában gyakran nem elég a probléma megoldásához. Ilyen helyzetekben segíthetnek rajtad is az olyan szakszervezeti támogatások, mint:

 • a segély, és az enyhébb feltételek mellett adható pénzbeli szakszervezeti támogatás, melyek egyszeri összege a minimálbér 50 %-ig terjedhet,
 • a temetési segély,
 • az iskolakezdési támogatás, és
 • a tagszervezetek által nyújtható egyéb nem pénzbeli támogatások (mint például egy karácsony előtti mikuláscsomag).

A támogatások igényléséhez pedig nem kell az ismeretlenség homályába burkolódzó hivatalnokokhoz kérvényeket írogatni, elég, ha megkeresed a szolgálati helyeden működő tagszervezetünk egyik tisztségviselőjét, és jelzed neki problémádat. Súlyosabb probléma esetén fordulhatsz az FRSZ által alapított Police Caritas Alapítványhoz is.

A szakszervezeti támogatásokról bővebb információkat kaphatsz az ezen linkről elérhető oldalunkon.

Milyen kedvezmények várnak rád?

Az FRSZ a hagyományos szakszervezeti feladatok ellátásán felül évtizedek óta arra törekszik, hogy tagjainak minél több kedvezményt tudjon biztosítani. Ennek eredményeként napjainkra egy komplett kedvezmény rendszert sikerült felépíteni, mely az alábbi elemekből áll:

 

 • üdülési lehetőség az FRSZ Hajdúszoboszlón és Harkányban található apartmanjaiban, melyek klasszikus egy hetes időtartamban, vagy csak egy hosszú hétvégére is igénybe vehetők. Egy tag egyszerre, akár több apartmant is lefoglalhat, így akár a teljes család, vagy nagyobb baráti társaság is együtt töltheti a szabadidejét.
 • a MAKASZ által létrehozott Kedvezménykártya Program, amely lehetőséget ad az FRSZ tagok számára, hogy egyetlen kártya felmutatásával több, mint ezer elfogadóhelyen azonnali kedvezményeket vehessenek igénybe az ország különböző pontjain. A felhasználási lehetőségek az autóvásárlástól az újság-előfizetésen, könyvvásárláson, banki és biztosítási szolgáltatásokon át, a mobiltelefon használatig és több ezer egyedi engedményadó hely (üzletek, szolgáltatók, vendéglátó-ipari, idegenforgalmi, turisztikai vállalkozások) saját kínálatának árengedményes igénybevételéig terjednek.
 • kedvezményes FRSZ – VODAFONE flotta tagság, melynek keretében egy FRSZ tag 5 előfizetői szerződést köthet (azaz 5 SIM-kártyát igényelhet), és további 5 másodlagos jogosult (például barátok) számára teheti lehetővé a szerződéskötést, és ezzel a flottába való belépést. A flottán belül pedig az egész csapat ingyenesen beszélgethet!
 • a Munkástanácsok Országos Szövetsége által kibocsájtott kedvezménykártya használatának lehetősége, amely elérhetővé teszi az OTP Bank kedvezményeit, és az Euro Discount Club (EDC) törzsvásárlói rendszert is.
 • az FRSZ saját szervezésű kedvezményeit. A tagság igényeinek kiszolgálása érdekében ugyanis a kedvezmények szervezésében helyi tisztségviselőink is részt vesznek. Közreműködésükkel a saját szervezésű kedvezmények köre a helyi igényekhez is igazodva folyamatosan bővül, és a wellness lehetőségektől a szolgáltatásokon keresztül, a vásárlási kedvezményekig számos területre terjed ki, és egészíti ki a fentiekben említett nagy, országos kedvezményrendszereket.

Kik vagyunk?

Ahhoz, hogy nyugodtan ránk bízd jogaid védelmét és a tagdíjadat, azt is tudnod kell, hogy kik vagyunk, hogyan működünk, és mire költjük a pénzedet. Ezt foglaljuk össze röviden az alábbiakban.

Az FRSZ a rendszerváltás előtt, 1989. július 5-én 21 fővel alakult meg, Kelet-Európában az első, alulról építkező, független rendőrszakszervezetként.

Az alapítás óta eltelt több mint 30 év alatt az FRSZ sok ezer taggal és több mint száz tagszervezettel rendelkező, országos lefedettségű szervezetté fejlődött. Tagjaink és tisztségviselőink révén jelen vagyunk az összes megyei rendőr-főkapitányságon és az Országos Rendőr-főkapitányságon is. E mellett alapítóként, tagjai vagyunk a Belügyi Érdekegyeztető Tanácsnak, és a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanácsnak is.

A történelmi hagyományoknak megfelelően az FRSZ mindvégig megőrizte a demokratikus alapértékeket, ami az Alapszabályunkban, a szervezeti felépítésünkben, működésünkben és gazdálkodásunkban is visszatükröződik.

Az azonos szolgálati helyen dolgozó tagjaink tagszervezetekbe tömörülnek és saját maguk közül megválasztják a tagszervezet vezetőségét, vagyis egy titkárt, a helyettesét és a gazdasági felelőst.

Tagszervezeteink nagyfokú függetlenséget élveznek és önállóan gazdálkodnak. A befizetett tagdíjat ugyanis megosztjuk a tagszervezetek és az FRSZ működését menedzselő Központi Koordinációs Iroda (KKI) között.

A tagszervezetek a tagdíjbevétel 40 %-át kapják meg, azzal önállóan gazdálkodhatnak, saját pénzüket – a jogszabályok által szabott keretek között – arra használják fel, amit tagjaik a taggyűlésen közösen elhatároznak.

Az azonos megyéhez tartozó tagszervezetek titkárai megyei elnököket választanak maguk közül, akik a Megyei Elnöki Értekezlet (MEÉ) tagjaként a Kongresszus két ülése közötti időszakban jogosultak meghozni az FRSZ működésével és gazdálkodásával kapcsolatos legfontosabb döntéseket.

Az FRSZ legfőbb döntéshozó testülete a Kongresszus, amely 4 évente ülésezik, és amelyen a titkárok képviselik a tagszervezetek tagjait. A kongresszus választja meg az FRSZ elnökét, főtitkárát és helyettesét, valamint a Felügyelőbizottság tagjait.

A tagság arányos képviseletét a taglétszám szerinti szavazási rendszer biztosítja, amely az FRSZ valamennyi testületének működésében érvényesül. Ez, például a Kongresszus esetében azt jelenti, hogy minden titkár annyi szavazattal rendelkezik, ahány tagja a saját tagszervezetének van.

Fentieken túl:

 • vannak még területi elnökeink, akik 3 – 4 megye érdekképviseleti munkáját hivatottak támogatni,
 • van egy Tanintézeti Tagozatunk, melyhez a rendvédelmi oktatási intézmények tagjai tartoznak,
 • van egy Határrendész Szekciónk, mely a határrendészeti kirendeltségeken szolgálatot teljesítő tagjaink speciális érdekeinek védelmére jött létre, és
 • természetesen van egy Felügyelőbizottságunk is, mely az FRSZ működésének és gazdálkodásának törvényességét hivatott ellenőrizni.

Az FRSZ képviseletére a Kongresszus által megválasztott elnök és főtitkár jogosult, az alapszabályban meghatározott rendben. Az FRSZ Elnöke felügyeli szakszervezetünk alapszabályszerű működését, valamint összehívja és vezeti a Kongresszus és a Megyei Elnöki Értekezlet üléseit. A főtitkár feladata az FRSZ működésének operatív irányítása. Az ő alárendeltségébe tartozik a már említett Központi Koordinációs Iroda (KKI), és a Jogsegélyszolgálat.

A főtitkáron és helyettesén, valamint a KKI és a Jogsegélyszolgálat munkatársain kívül az FRSZ összes többi tisztségviselője társadalmi munkában, külön díjazás nélkül látja el feladatait.

Aki további információkat szeretne kapni szakszervezetünkről, annak a bemutatkozó oldalunkat ajánljuk a szíves figyelmébe, ahol bővebben olvashat az FRSZ történetéről, megismerheti Alapszabályunkat, és letöltheti szervezeti ábránkat is.

Mire költjük a pénzedet?

Végül, de nem utolsó sorban arra is választ adunk, hogy mire költjük a tagdíjadat, hiszen a bizalom alapja a korrekt elszámolás. Az FRSZ gazdálkodása pedig teljesen átlátható, mivel annak elveit nyilvános Alapszabályunk rögzíti, évenkénti pénzügyi beszámolónkat pedig honlapunkon is közzétesszük.

A tagok által befizetett tagdíj az alábbiak szerint oszlik meg:

 • a tagdíjbevétel 40 %-a a tagszervezetek saját bankszámláin kerül jóváírásra. Ezen összeg felett a helyi közösség, azaz a taggyűlés szabadon, a saját belátása szerint rendelkezhet, és abból saját döntésük szerinti célok megvalósítását finanszírozhatják, természetesen a mindenkire egyaránt kötelező jogszabályi keretek között.
 • a tagdíjbevétel 60 %-a pedig az FRSZ központi költségvetésébe kerül. Ebből finanszírozzuk a fentiekben említett kedvezményeket, működtetjük Jogsegélyszolgálatunkat, tartjuk fenn Központi Koordinációs Irodánkat, üdülőinket, honlapunkat, és mindazokat a javakat, melyek szakszervezetünk tulajdonát képezik.

Amint az a fentiekből is látszik, a befizetett tagdíj java részét közvetlenül, vagy különböző szolgáltatások formájában közvetett módon visszajuttatjuk tagjainknak.

Mibe kerül ez Neked?

A fentiekben arról volt szó, hogy mit kínálunk Neked. A továbbiakban arról lesz szó, hogy mit kérünk cserébe Tőled. Ezt tudhatod meg, ha ide kattintasz, és elolvasod a tagdíjfizetéssel kapcsolatos tudnivalókat.

Elöljáróban csak annyit, hogy például egy tiszthelyettesnek havonta 2.100,- Ft tagdíjat kell fizetnie, ami egy 30 napos hónapban napi 70,- Ft-ot tesz ki. Ennyiből még egy pohár kávét sem lehet kapni az automatából…. Ráadásként a szakszervezeti tagdíj összegével csökkentő az Szja. alapja, mivel a tagdíjra eső adót nem kell megfizetni.

Ezzel áll szemben a fentiekben részletezett számos ingyenes szolgáltatás és kedvezmény. Mérlegeld, hogy megéri-e Neked.

Harcos kiállásunkkal, szolgálatkész tisztségviselőinkkel, felkészült jogászainkkal és az általunk biztosított kedvezményekkel az FRSZ megalakítása óta már több tízezernyi kollégánkat sikerült meggyőzni arról, hogy érdemes vállalni a tagdíjfizetés terhét.

Bízunk benne, hogy Nálad is sikerrel járunk, és hamarosan tagjaink sorában üdvözölhetünk!

Lépj közénk, mert a rendőröknek a rendőrszakszervezetben a helyük! Ezt akár azonnal is megteheted, ha ide kattintasz, és kitöltöd a belépési nyilatkozatot.

Amennyiben azonban a belépés előtt még inkább tájékozódnál a tagdíjfizetésről, akkor ide kattints, és meglátod, nem a levegőbe beszéltünk, mert tényleg megéri belépni.

Share This