logo

JOGSEGÉLY

Jogesetek

Az FRSZ Jogsegélyszolgálata több mint két évtizedes fennállása alatt számos precedens értékű ügyben képviselte sikerrel a rendőrség állományának tagjait. Jogászaink a Legfelsőbb Bíróság, majd az annak helyébe lépő Kúria, és az Alkotmánybíróság előtt is olyan ítéleteket harcoltak ki, melyek sok esetben kényszerítették a rendőrséget, mint munkáltatót a korábban folytatott joggyakorlat teljes megváltoztatására, és amelyek összességében véve, az állomány egésze számára több tízmilliárd forint összegű jogos járandóság kifizetéséhez vezettek.

Ezen oldalon 2015-ig visszamenőlegesen fent az említett ítéletekből nyújtunk át egy csokorra valót Tisztelt Olvasóinknak.

A közzétett anyagok értékelése során figyelembe kell venni, hogy a jogszabály-módosítások vagy a bírói joggyakorlat változása következtében az adott kérdés megítélése az iromány keletkezése óta eltelt idő alatt megváltozhatott, ezért az egyes anyagoknál a közzététel időpontját is feltüntetjük.

Amennyiben Tisztelt Olvasónk úgy véli, hogy saját ügyében valamely irományunk irányadó lehet, javasoljuk, hogy a jogvita megindítása előtt konzultáció céljából vegye fel a kapcsolatot Jogsegélyszolgálatunk valamelyik munkatársával.

Aki válogatásunkban nem talál olyan jogesetet, mely a saját ügyét teljesen lefedné, keresse jogászainkat, akik biztosan tudnak tanácsot adni az egyedi problémák megoldásához is.

$

Megbízási díjjal kapcsolatos ügyek

$

Illetménykülönbözet

$

Munkaköri leírás

$

Kártérítésre kötelezés

$

Tanulmányi szerződés

$

Szolgálatteljesítési idő

$

Szolgálati idő számítása

$

Szabadság

$

Illetménypótlékok

$

Hűségpénz

Share This