logo

Járőrök: illetménykülönbözet jár a közlekedési ügyek feldolgozásáért!

2021.06.07.

Szakszervezetünk úttörőként nyert jogerősen pert egyik tagunk ügyében, aki járőrvezetői beosztásba volt kinevezve, azonban ténylegesen döntően közigazgatási, közlekedési ügyek feldolgozásával foglalkozott.

A Kúria is osztotta az álláspontunkat, hogy Járőr- és Őrszolgálati Szabályzat is kógens módon határozza meg a járőr (ideértve a járőrvezetőt, járőrparancsnokot is) feladatait, és az nem teszi lehetővé a járőrszolgálathoz nem tartozó ügyiratok feldolgozását, elintézését.

A Kúria ítélete alapján 1.354.459,-Ft illetménykülönbözetet és kamatait fogják a tagunknak kifizetni, vagyis azt az illetményt, amelyre a közlekedési előadó referens beosztású személy volt jogosult.

Megbízási díj jár ugyanakkor annak, aki járőrszolgálati feladatai mellett részben végez azokhoz nem tartozó ügyfeldolgozást.

Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek a perbeli esethez hasonló igényük lehet. Tagjainknak a jogi képviselethez elegendő a jogi képviseleti meghatalmazást, és annak rövid leírását megküldeni, hogy milyen jellegű volt az ügyfeldolgozás.

Nem szakszervezeti tag érdeklődők jelentkezésére is számítunk, de természetesen a jogi segítség nyújtásához elengedhetetlenül szükséges az FRSZ tagság létrehozása.

dr. Oláh Tamás kamarai jogtanácsos, FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This