logo

Minden zalai körzeti megbízott megkapta a megbízási díját?

2024.01.16.

Több cikkünkben beszámoltunk már róla, hogy következetes a bírósági gyakorlat, miszerint megbízási díj jár a körzeti megbízottaknak, akik rendszeresen a működési körzeten kívül járőrfeladatokat, átkíséréseket vagy egyéb feladatokat látottak el utasításra.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság – vélhetően a több száz ügyben kialakult ítélkezési gyakorlat hatására – a képviseletünkben benyújtott szolgálati panaszoknak részben helyt adott, a KMB Szabályzat módosításának időpontjáig 2022. augusztus 11-ig terjedően, az illetményalap 75%-os mértéke összegében, vagyis havonta bruttó 28.988,-Ft és kamatai megfizetéséről döntött.

Ezen kifizetések a szolgálati panasznak helyt adó határozat alapján történtek, a zalai körzeti megbízott tagjainknak nem volt szükség bírósághoz fordulni.

A szolgálati panaszt még most is érdemes beadni, mert az elévülési időre tekintettel 2021. január 1-től 2022. augusztus 11-ig terjedő időszakra bruttó 565.266,-Ft és kamatai megbízási díjat lehet igényelni!

Csak az veszít, aki nem foglalkozik az igénye érvényesítésével.

A KMB Szabályzat módosítását követő időszakra vonatkozó jogerő ítélet a közeljövőben várható, már ilyen ügyekben is vannak elsőfokú pozitív döntések, a másodfokú ítéletekről is tájékoztatást fogunk adni.

Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek a perbeli esethez hasonló igényük lehet, vagyis körzeti megbízottként rendszeresen láttak el a működési körzetükön kívül járőr vagy egyéb feladatokat.

Tagjainknak a jogi képviselethez elegendő a jogi képviseleti meghatalmazást megküldeni.

Nem szakszervezeti tag érdeklődök jelentkezésére is számítunk, de természetesen a jogi segítség nyújtásához elengedhetetlenül szükséges az FRSZ tagság létrehozása.

dr. Oláh Tamás kamarai jogtanácsos FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This