logo

Szemlebizottságvezetők megbízási díja

2020.04.29.

Nyomozó, vizsgáló vagy akár bűnügyi technikus beosztású tagjaink képviseletében benyújtott kereseteknek rendre helyt ad a bíróság, a Fővárosi után a Szombathelyi és a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is mintegy fél milliós megbízási díj megfizetésére kötelezte a munkáltatót. A rendőrségi álláspont szerint a szemlebizottságvezetői feladatok nem tartoznak konkrét, nevesített beosztáshoz, azt a hivatásos állomány bármely tagja elláthatja. A rendőrségi norma szerint azonban az lehet szemlebizottságvezető, akit erre a munkaköri leírásában felhatalmaztak. Tagjaink munkaköri leírása nem tartalmazta a szemlebizottság vezetői feladatot, ebből következőleg a munkaköri leírás rendelkezése hiányában a feladat ellátása a beosztáshoz nem tartozó feladat, amelyért a hivatásos állomány tagja megbízási díjra jogosult. Az érintettek szemlebizottság vezetői szaktanfolyammal sem rendelkeztek.

Áttörés: a BRFK is helyt adott a panasznak, jogerős ítélet is van már!

A munkáltatói oldalon is megtört a jég, a BRFK vezetője nyomozói beosztású tagunk ügyében hosszú idő után elsőként adott helyt ilyen tárgyú panaszunknak és havonta bruttó 19.325,-Ft megbízási díj valamint kamatai kifizetését rendelte el.

Ezzel párhuzamosan a Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete bűnügyi technikus beosztású tagunk megbízási díjáról szóló kedvező döntést hagyott helyben.

Az ítéletek, illetve a szolgálati panasznak helyt adó határozat nyomozói, vizsgálói és bűnügyi technikusi beosztású személyek ügyeiben születtek, de más beosztás esetén is irányadóak.

Várjuk azon tagjaink vagy a szakszervezetünkbe belépni szándékozók jelentkezését, akik az elmúlt három évben rendszeresen láttak el szemlebizottságvezetői feladatokat, és ezt a munkaköri leírásuk egyáltalán nem tartalmazta, vagy csak bizonyos késedelemmel rögzítették ezt a feladatot abban.

A szolgálati panaszt elkészítjük, ahhoz csupán a meghatalmazás megküldése szükséges.

Nincs értelme halogatni, minden hónapban 19.325,-Ft-ot veszít, aki nem foglalkozik a jogos igénye érvényesítésével.

dr. Oláh Tamás kamarai jogtanácsos, FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This