logo

Jogerős ítélet: a balesethelyszínelőknek is jár a megbízási díj

2023.03.20.

Szakszervezetünk ismét úttörőként, elsőként nyert jogerősen pert egy balesethelyszínelő beosztású tagunk képviseletében, akinek járőr és egyéb feladatai miatt bruttó 1 millió forintot meghaladó megbízási díj megfizetésére kötelezte a bíróság a munkáltatót.

A baleseti helyszínelők tevékenysége a bűnügyi technikusokhoz hasonlítható leginkább, hiszen a beosztásuk szerint feladataik mértéke a bekövetkezett balesetek számától, jellegétől függ, és helyszínelés hiányában jellemzően további feladatok ellátására kapnak utasítást. Így például járőrszolgálatot látnak el, vagy sebességmérést, átkísérését végeznek, széles a paletta.

A bűnügyi technikusok esetében a bírósági gyakorlat már következetes, megbízási díjat ítélnek meg a bíróságok helyszíneléstől eltérő feladatokért. Balesethelyszínelők esetében is ez az irányadó.

Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek a perbeli esethez hasonló igényük lehet, vagyis balesethelyszínelőként rendszeresen láttak el egyéb feladatokat.

Tagjainknak a jogi képviselethez elegendő a jogi képviseleti meghatalmazást megküldeni.
Számíthatsz ránk a jogaid érvényesítésében!

Nem szakszervezeti tag érdeklődök jelentkezésére is számítunk, de természetesen a jogi segítség nyújtásához elengedhetetlenül szükséges az FRSZ tagság létrehozása.

dr. Oláh Tamás kamarai jogtanácsos
FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This