logo

V4-es szakszervezeti együttműködés

2023.03.15.

Együttműködési megállapodást kötött a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete a lengyel, a cseh és a szlovák társ-szakszervezetekkel március 10-én, pénteken, Budapesten. Szakszervezetünk üdvözli a megállapodás létrejöttét, különös tekintettel arra, hogy 2017-ben már az FRSZ-nek is sikerült együttműködési megállapodást kötnie a V4-es társországok rendőrszakszervezeteivel.

A Budapesten aláírt megállapodás kezdeményezője és házigazdája a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete volt. A tanácskozásról bővebb információ a VPDSZ honlapján olvasható.

Emlékezetes, hogy az FRSZ vezetői 2017. júniusában Pozsonyban találkoztak a lengyel, a cseh, és a szlovák rendőrszakszervezetek vezetőivel annak érdekében, hogy az országaik közötti „Visegrádi négyek” együttműködésre figyelemmel elindítsák a rendőrszakszervezetek közötti együttműködést is. A konferencia végén a felek zárónyilatkozatban rögzítették közös céljaikat. Ebben – egyebek mellett – kiemelték, hogy az országaik belső biztonságáért felelős rendőrök és rendőrségi alkalmazottak bérezésének és munkakörülményeinek javítására irányuló igyekezeteket a jövőben együttesen végzik és egymást kölcsönösen támogatják. A zárónyilatkozat itt olvasható.

 

Archívum

Share This