logo

Nem mindegy milyen parancsnok, avagy ismét egy kedvező jogerős ítélet!

2020.09.10.

Kollégánk egy kerületi rendőrkapitányságon járőrparancsnoki beosztásba volt kinevezve, azonban a peresített időszakban, meghatározott szolgálati napjain az eredeti (tiszthelyettesi C besorolású) járőrparancsnoki beosztása helyett (E besorolású) szolgálatirányító parancsnoki feladatok ellátására volt utasítva. Ezen feladatok közzé tartozott különösen az eligazítások tartása, a szolgálatok szervezése, végrehajtása, beszámoltatás, ellenőrzések, utasításadás a teljes váltás részére, rendezvények parancsnoki biztosítása. Mindezek azonban szolgálatirányító parancsnoki feladatok.

A Fővárosi Törvényszék 2020. júliusában hozott ítéletében a keresetünkben foglaltakkal teljes egészében egyetértett, s a hivatásos felperesnek az érintett hónapokra (amikor szolgálatirányító parancsnoki feladatokat is ellátott) megbízási díjat ítélt, havi 38.650 Ft mértékben, összesen 657.050 Ft összegben és annak késedelmi kamataiban. A BRFK nem is fellebbezett az ügyben.

Ha Neked is járna, keress minket telefonon vagy e-mailben! Igényedet érvényesítjük! (dr. Tordai Gábor kamarai jogtanácsos)

Archívum

Share This