logo

Jól nézünk ki!

2020.09.15.

A Hivatalos Értesítő napokban közzétett 50. számában megjelent a 43/2018. (VIII.7.) ORFK utasítás, azaz a rendőrségi Öltözködési Szabályzat módosítása. Sajnos a módosítás nem tartalmazza azokat a javításokat, bővítéseket, amiket szakszervezetünk nem is olyan rég javasolt az ORFK irányába.

Kezdeményeztük, hogy a hívásfogadó központokban (HIK) dolgozók pár évvel ezelőtt rendszeresített formaruházata kerüljön frissítésre, cserére, mivel az anno évekkel ezelőtt kiadott farmernadrágok, papucsok, stb. az eltelt idő alatt bizony elhasználódtak. A most megjelent ORFK utasítás módosítással a probléma sajnos nem oldódott meg. Az Öltözködési Szabályzat szerint ugyanis a formaruházat mindaddig viselendő, amíg azt a ruházati szakszolgálat a rendeltetésszerű használatra alkalmasnak tartja! Vagyis adott esetben nem baj, ha az már viseltes, ha még nincs kiszakadva, addig csak nyugodtan viselje a dolgozó. A viselési/kihordási idők ugyanis bár hónapokban meg vannak határozva, de az időtartamok csak „eszmei” viselési/kihordási idők, nyugodtan lehetnek hosszabbak is. Végül is a felnőtt ember már nincs növésben, az meg ha kopott, a jelek szerint nem számít…

Ugyancsak kezdeményeztük a rendőrség vezetésénél azt is, hogy a HIK-ben dolgozókhoz hasonlóan a közigazgatási hatósági szolgálatoknál (KHSZ) foglalkoztatott munkavállalók is részesüljenek forma,- munkaruha ellátásban. A rendőrségi válasz szerint a KHSZ dolgozói esetében nincs olyan szakmai indok, ami lehetővé tenné a formaruházattal történő ellátást. Hogy mik lehetnek ezek a hiányzó indokok, nos arról már nem adott részünkre tájékoztatást az ORFK.

Hogy akkor miért is módosították az Öltözködési Szabályzatot? A válasz roppant egyszerű, az iskolaőri szolgálat bevezetése miatt.

Archívum

Share This