logo

A KMB Szabályzat módosítása után is jár a megbízási díj!

2023.06.12.

Újabb áttörés a KMB-sek megbízási díjas ügyeinél: a KMB Szabályzat módosítása után is jár a megbízási díj

Minden bíróságon pert nyertünk a körzeti megbízott tagjainknak, akik rendszeresen a működési körzeten kívül járőrfeladatokat, átkíséréseket vagy egyéb feladatokat látottak el. Havonta az illetményalap 75%-os mértéke szerinti megbízási díjat, azaz bruttó 38.650,-Ft és kamatait fogadja el a bírósági gyakorlat, ami 3 éves viszonylatban több, mint 1 millió forintos megbízási díjat jelent.

A KMB Szabályzat 2022. augusztus 12-ei hatállyal módosult, de a Veszprémi és a Miskolci Törvényszék is egyetértett velünk abban, hogy a Szabályzat módosítása után is jár a megbízási díj, a munkáltatói szabályzat egyoldalú módosításával nem lehet a megbízási díj fizetési kötelezettség alól mentesülni.

Csak az veszít, aki nem foglalkozik az igénye érvényesítésével!

Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek a perbeli esethez hasonló igényük lehet, vagyis körzeti megbízottként rendszeresen láttak el a működési körzetükön kívül járőr vagy egyéb feladatokat.

Tagjainknak a jogi képviselethez elegendő a jogi képviseleti meghatalmazást megküldeni.

A bíróságok egyetértése nem lehet véletlen! Minden megyében hasonló döntés várható, érdemes a jogaidért fellépni! Számíthatsz ránk a jogaid érvényesítésében!

Nem szakszervezeti tag érdeklődök jelentkezésére is számítunk, de természetesen a jogi segítség nyújtásához elengedhetetlenül szükséges az FRSZ tagság létrehozása. Erről bővebb információ ezen a linken olvasható, a belépési nyilatkozat pedig innen tölthető le.

dr. Oláh Tamás kamarai jogtanácsos
FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This