logo

Vauuuuu! Kutyavezetők figyelem!

2020.06.25.

Az illetékes törvényszék 2020. június 18-án hozott ítéletében kimondta, hogy a kutyavezető beosztású felperesnek a szolgálati kutya szolgálati helyre történő bevitele és hazavitele szolgálatteljesítési időnek minősül! A bíróság az általunk képviselt felperesnek 248.000 Ft-ot ítélt meg.

Az illetékes törvényszék 2020. június 18-án hozott ítéletében kimondta, hogy a kutyavezető beosztású felperesnek a szolgálati kutya szolgálati helyre történő bevitele és hazavitele szolgálatteljesítési időnek minősül!

Az ítélet indokolása kiemelte, hogy az utazási idő (mint úti idő) önmagában nem minősülne munkaidőnek, de mivel felperes munkaköri kötelezettsége a kutya tartása, beszállítása, hazavitele, s a kutyával történő szolgálatellátás, így a szolgálati kutya szállításával összefüggő idő, mint a munkavégzéshez szükséges előkészítő és befejező tevékenység, munkaidőnek minősül.

Fentiekre tekintettel a bíróság az általunk képviselt felperes túlszolgálati igényét megalapozottnak találta, s alperest összesen 248.000 Ft megfizetésére kötelezte.

Téged is érint? Legyél Tagunk!

Képviseletedet biztosítjuk!

dr. Tordai Gábor FRSZ kamarai jogtanácsos

Archívum

Share This