logo

A zalai bűnügyi technikusoknak is jár a megbízási díj!

2020.02.11.

Újabb megyében döntött kedvezően a bíróság, a zalai bűnügyi technikusoknak is jár megbízási díj az egyéb feladataik miatt. A bíróság a szemlebizottság vezetési és az adatgyűjtési tevékenységet is olyannak értékelte, amely a bűnügyi technikus beosztás feladatkörét meghaladja. Ezáltal a Zalaegerszegi, a Tatabányai, a Szekszárdi, a Salgótarjáni, a Szombathelyi, a Pécsi, a Gyulai, valamint a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is helyt adott a közelmúltban a bűnügyi technikus tagjaink képviseletében benyújtott kereseteknek, csaknem egy millió forint megbízási díjat megítélve.

A bírósági gyakorlat következetesnek mondható, Kúria ítélet is alátámasztja a pernyertességet, így csak az veszíthet, aki nem törődik az igénye érvényesítésével, mert az hónapról-hónapra folyamatosan évül el. A munkáltató így is spórol, hiszen a többletfeladat ellátására nem kell más személyt foglalkoztatnia, csupán megbízási díjat fizetnie.

Várjuk azon bűnügyi technikusi tagjaink érdeklődését, akik egyéb feladatokat is ellátnak, (pl.: szemlebizottság vezetés, adatgyűjtés, bűnügyi megkeresések, tanú- és gyanúsítotti meghallgatások, bűnügyek és rendkívüli haláleseti ügyek vizsgálata, személy- és tárgykörözés, bűnügyi akciók) mert a többletfeladatért megbízási díj jár, amelyet tudunk érvényesíteni.

dr. Oláh Tamás jogtanácsos, FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This