logo

Így spórol az állam a rendőrökön és a tűzoltókon

2022.10.12.

A Telex Pest megyei rendőrkapitányságon dolgozó forrása szeptemberben és októberben olyan hivatalos leveleket kapott, amelyeken már jól látszik, milyen szinten fogják vissza a költségeket.

Az egyik levélben azt sorolják fel, miképp tervezik racionalizálni a kapitányságok energiafelhasználását. A levél szerint elsődleges, hogy a fűtést a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt (október 15.) tilos bekapcsolni, de általánosabb kéréseket is megfogalmaztak: a rendőrségen dolgozók ne égessék feleslegesen a lámpát, a gazdasági igazgató engedélye nélkül ne használjanak elektronikai eszközöket, és ne pazaroljanak papírt. Emellett azoknak a dolgozóknak, akik járművet használnak, a kisebb benzinfogyasztás érdekében figyelniük kell a szolgálati autó abroncsnyomására. Ezt minden tankoláskor ellenőrizni kell, továbbá az intézkedések közben is le kell állítani az autót – áll a lapunkhoz eljuttatott emailben.

A többnyire észszerűnek tűnő intézkedések után érkeztek értesítések felháborodást kiváltó döntésekről is. A Telexnek nyilatkozó forrásunk szerint a megyei rendőrkapitányság meghatározta például, hogy a jövőben minden olyan műszaki cikk használatát engedélyeztetni kell, amit a kapitányságon használnak, és nem a rendőrség tulajdona. Ide tartozik a mikró, a kisrádió, a vízforraló, de még a saját asztali lámpa is.

Ami azonban sokaknak a legnagyobb problémát okozza, hogy saját telefonjukat sem szabad tölteni a rendőrségi irodákban. Erről sokan a közel 150 ezer követővel rendelkező, rendőrségi ügyekkel foglalkozó Zsaruellátó elnevezésű Facebook-oldalon is beszámoltak. Ez akkor okozhat kellemetlenséget, ha valakinek nincs szolgálati mobilja, és a sajátját használja munkára. Olyan intézkedést is hoztak, hogy amennyiben valaki kimegy az irodájából, és tudja, hogy 15 percig nem jön vissza, akkor ki kell kapcsolnia a számítógépét.

További részletek a Telex cikkében, ezen a linken olvashatók.

Archívum

Share This