logo

Az FRSZ egyeztetést kezdeményezett az eladásra szánt állami üdülők miatt

2023.07.10.

Mi is csak a hírekből értesültünk, hogy a kormány értékesíti a még megmaradt üdülőket és rekreációs központokat. Semmilyen megkeresés, tájékoztatást nem kaptunk a BM-től. Azonnal levélben kezdeményeztünk egyeztetést a minisztériumnál – mondta el az Alfahírnek Pongó Géza, az FRSZ főtitkára.

Pongó Géza az Alfahírnek felidézte, hogy a BM-üdülők nagyrészét már régen eladták. Azonban a megyei főkapitányságok kezelésében még állnak, olyan objektumok, amelyek oktatási, kiképzési, pihenési, illetve rekreációs célokat szolgálnak. Utóbbiakat rendkívül fontosnak nevezte az FRSZ főtitkára a rendvédelmi és BV-s dolgozók tekintetében és nagyon reméli, hogy legalább ezeket az intézményeket nem adja majd el a Nagy Márton által vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

„Nyilván nem támogatjuk az eladást, hiszen a korábban eladott üdülőhálózatunkat sem kellett volna értékesíteni. Ezeken a helyeken olcsón lehetett nyaralni és egymás között kipihenni az egész éves rendőri készültséget. Akkor azt mondták, hogy majd a bérekkel és a különféle juttatásokkal, megoldható lesz az ilyen nyaralás is. Ez éves szinten csak bruttó 200 ezer forint cafetériát jelent, ezért erre a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak és a Belügyminisztériumnak küldött levelünkben is felhívjuk a figyelmet azzal kiegészítve, hogy mivel megszűntették a rendőrök havi bérlettámogatását, így ezt az összeget többnyire a közösségi közlekedésre költik a rendőrség munkatársai.”

Archívum

Share This