logo

2024. évi ruházati ellátás: gyakorló ruha kötelezően

2023.08.30.

A napokban küldte meg véleményezésre a Belügyminisztérium a 2024. évi ruházati ellátást szabályozó BM rendelet tervezetét. A jogszabálytervezet szerint az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveknél a hivatásos állomány az évi ruhapénz terhére egységesen (tábornoki, egyenruhás, vegyes, polgári és szenior ruhanormába sorolt egyaránt) gyakorló ruha ellátásban fog részesülni: 22M gyakorló zubbony és nadrág.

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalával közösen megküldött véleményezési anyagban kezdeményeztük az újabb kötelező ellátás és a ruházati termékek idei évi jelentős drágulása okán az éves ruhapénz összegének (illetményalap 250 %-a) érdemi felemelését, illetve kifogásoltuk, hogy a tervezett intézkedés megalapozott szakmai indoklást nem tartalmaz, vagyis, hogy mi indokolja a teljes hivatásos állomány 22M mintázatú gyakorló öltözettel kötelezően történő ellátását. Az idei évre még az egyéni igényekhez igazítottan választhatták meg a kollégák, hogy személy szerint kinek mire van szüksége és mit igényel, bár az örömből végül ennek ellenére üröm lett, lévén, hogy a még tavaly leadott igényléshez képest a kiosztásig komoly drágulás következett be a ruházati cikkek áraiban, ráadásul a leadott igények esetleges megváltoztatására sem kaptak lehetőséget az érintettek.

A ruházati ellátás, illetve a ruhapénz évről-évre visszatérő, illetve állandó problémát jelentő kérdés; szakszervezetünk a bér(illetmény) kérdéshez hasonlóan ezt is továbbra, és folyamatosan napirenden kívánja tartani.

Archívum

Share This