logo

Nyugdíjba vonult egyik alapító tagunk, Dr. Gere Zoltán úr

2024.07.26.

A közelmúltban ünnepélyes, de ugyanakkor baráti kötetlen keretek között köszöntötte az FRSZ vezetősége és tagszervezetének titkára Dr. Gere Zoltán urat, a Kölcsei Határrendész Tagszervezetünk, egyben az FRSZ oszlopos és alapító tagját, aki a nyugdíjkorhatár betöltésével több évtizedes szakmai út után július 31-ével nyugállományba vonult.

Dr. Gere Zoltán úr, az FRSZ alapító tagja, a szakszervezeti munkában, az FRSZ életében szakmai pályafutása alatt, illetve vezetői beosztásában is mindig a tagság és az állomány érdekeit szem előtt tartva tevékenykedett, és igyekezett érvényre juttatni a kollégák, illetve a kollektív érdekeit, érdekeket.

Szakmai pályafutása:
Dr. Gere Zoltán r. ezredes úr 10 éves polgári védelmi tiszti pályafutás után 1988. december 01-jén került a Mátészalkai Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályára előadóként, majd a bűnügyi osztályra nyomozó beosztásba, ahol 1989-ben osztályvezető majd 1996-tól kapitányságvezető-helyettes lett. Időközben elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, lediplomázott a jogi egyetemen, illetve részt vett a kapitányságvezetővé felkészítő tanfolyamon.
2001. szeptembertől a Fehérgyarmati, 2007. júliustól a Nyíregyházi Rendőrkapitányságot, majd 2011. novembertől a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltséget irányította. Több évtizedes szakmai pályafutása alatt betöltött beosztásaiban mindig egy szakmailag sikeres, világos célokat megfogalmazó, állomány központú, jó hangulatú szervezetet igyekezett építeni, és ezen elvek mentén vezetni, amely célját a visszajelzések alapján sikerült is megvalósítani.

Szakszervezeti munkássága:
Dr. Gere Zoltán r. ezredes úr a rendszerváltás környékén került a rendőrség kötelékébe. A Mátészalkai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztály előadójaként volt lehetősége az állománnyal sokat beszélgetni, megismerte jogos elvárásaikat a munkakörülmények vonatkozásában, illetve látta, különösen az egyenruhások vonatkozásában a vezetők és beosztottak közötti szakadékot.

Az Egyesülési jogról szóló törvény Országgyűlés általi elfogadása, illetve, a Független Rendőrszakszervezet Országos Rendőr-főkapitányság szervezetén belüli megalakulása hírére helyi kollégáival elhatározták, hogy ők is megalakítjuk a helyi alapszervezetüket. A kapitányság akkori vezetése nem állt pozitívan az ötletükhöz, ezért a munkahelyen kívül végezték a szervezést, gyakran Dr. Gere Zoltán úr lakásán írták alá, adták le belépési nyilatkozataikat a kollégák. Az alakuló ülést is Gere úr lakásán tartották 1989 szeptemberében, ahol őt választották meg az alapszervezet titkárának.
A tagszervezet megalakulását követően már nyíltan felvállalták az állomány képviseletét, folyamatosan jelezték a megoldandó kérdéseket. Az igazi áttörést az jelentette, hogy 1989. december 02-án összeült Siófokon az FRSZ alakuló kongresszusa, melyen Dr. Gere Zoltán úr is részt vett. Az FRSZ országos szintű ismertté válása és tevékenysége a helyi szinteken is kezdte éreztetni a hatását. 1990. tavasztól már a vezetői értekezleteken is biztosították Dr. Gere Zoltán úr részvételét, közvetlenül adhatott tájékoztatást a megoldandó gondokról, ami az állomány, a kollektív problémák megoldását hatékonyan segítette.
Dr. Gere Zoltán úr a pályafutása során mindvégig büszke volt az FRSZ tagságára. Később, mint állományilletékes parancsnok is nagyon jó együttműködést alakított ki a szakszervezetekkel, felvetéseikre mindig nyitott volt.

A Független Rendőr Szakszervezet három és fél évtizedes érdekképviseleti munkája során elért országos eredményekhez, sikerekhez Dr. Gere Zoltán úr maga is hozzájárult a helyi szinten végzett szakszervezeti munkájával, melyért köszönet illeti. Dr. Gere Zoltán urat az FRSZ vezetése (az FRSZ elnöke, főtitkára és főtitkár-helyettese), valamint a Kölcsei Határrendész Tagszervezet titkára 2024. június 19-én szolgálati helyén személyesen megköszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából. Az ünnepélyes esemény keretében Dr. Gere Zoltán úr részére az FRSZ főtitkárától dícséretben és emléktárgy jutalomban is részesült, melyet a megjelentek ünnepélyes keretek között személyesen adtak át az érintettnek.

Köszönjük Dr. Gere Zoltán úrnak a több évtizedes áldozatos szakszervezeti munkáját, és reméljük, hogy az aktív állományt felváltó nyugdíjas évei alatt is még hosszú évekig fogja erősíteni tagságunkat.

FRSZ vezetősége

 

Archívum

Share This