logo

Megalázóan kevés a rendvédelmi alkalmazottak keresete

2024.10.07.

A cikk szerint akad olyan rendvédelmi alkalmazott, akit ugyan tavaly magasabb fizetési osztályba soroltak, ennek ellenére az illetménye mégis a korábbi összeg maradt. „Az eredeti fizetési kategóriámnál az alsó és felső határ közepén volt az illetményem, az újnál alig haladja meg az alsó határt. Vagyis tényleges emelést nem kaptam, csak annak lehetőségét” – fogalmazott diplomatikusan a több mint egy évvel korábbi magasabb osztályba sorolásáról az érintett.

Pongó Géza szerint is az alsó határhoz tendálnak a fizetések. Ha valahol nagyon kell a munkaerő, akkor a felső sávhoz közeli illetményt kaphat az új érkező. Ez persze bérfeszültséghez vezethet, mivel többet keres, mint az a nagy tapasztalatokkal rendelkező munkatárs, aki már harminc éve ott dolgozik
– jegyezte meg a szakszervezeti vezető. A fluktuációról a szakszervezeteknek nincsenek pontos adataik. „A több évtizede ott dolgozó munkatársak már nem szívesen mozdulnak, de ha elmegy valaki, akkor nehezen tudják pótolni. Újak nem nagyon jönnek, ha pedig igen, akkor hamar elmennek” – tette hozzá.

További részletek a 24.hu cikkében, ezen a linken.

Archívum

Share This