logo

ORFK: a ruhapénzről, a cafetériáról és a munkáltatói hitelről

2020.04.20.

Az FRSZ április elején javaslatot tett az ORFK-nak a „ruhapénzzel” történő elszámolás és a cafetéria keret felhasználási határidejének meghosszabbítására, továbbá tájékoztatást kértünk azon információ valóságalapjáról, mely szerint az április 1. és december 31. közötti időszakra központi intézkedéssel felfüggesztették a lakáshitelek elbírálását és folyósítását.

Megkeresésünkre a Humánigazgatási Szolgálatának vezetője válaszolt. Bak Sándor r. ezredes leveléből kiderül, hogy az ORFK jelenleg nem tartja indokoltnak a ruhapénzzel való elszámolás október 31-ei határidejének meghosszabbítását, de amennyiben a későbbiekben ez szükségessé válik, a határidő meghosszabbítása érdekében megteszik majd a megfelelő lépéseket.

A cafetéria kerettel kapcsolatos javaslatunkra szolgálatvezető úr a Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályairól szóló 91/2020. (III. 16.) Korm. rendeletre hivatkozott, mely szerint veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásaként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben díjat nem számíthat fel.

Végezetül az ORFK-s átirat szerint a munkáltatói kölcsönök elbírálása és folyósítása felfüggesztésére sem a Belügyminisztérium, sem a Rendőrség részéről intézkedés nem történt, a kérelmek befogadása folyamatos.

Link:

Archívum

Share This