logo

Párttagságra cserélt egyenruhák – trükkösen szerelnek le a rendőrök

2021.04.01.

A Szabad Európa cikke szerint párttagságra cserélik azok a rendőrök az egyenruhát, akik a veszélyhelyzet ideje alatt próbálnak felmondani. Az egyik keleti megyében több tucatnyi rendőr párttaggá nyilvánítása van folyamatban. A hatályos törvények szerint ugyanis nemcsak az egészségügyi dolgozók, hanem a rendvédelmi szervek egyenruhásai sem mondhatnak fel. Kiskapuzásra azonban most az Alaptörvényt használják a rendőrök, hiszen az kimondja: rendőr politikai tevékenységet nem folytathat.

A hírportál kérdéseivel megkereste a Belügyminisztériumot, majd az ORFK-t is, de választ egyelőre nem kaptak.

Az egyik keleti határmenti rendészeti kirendeltségen körülbelül 130-an dolgoznak. Állítólag több tucatnyi ember adta már be a leszerelési kérelmét. A felmondólevelek azonban egy fiókban porosodnak egészen addig, amíg a veszélyhelyzet fennáll, ugyanis a különleges jogrend ideje alatt a rendvédelmi szervek hivatásos dolgozói nem hagyhatják el a testületet.

Azt senki sem tudja még csak megjósolni sem, hogy a veszélyhelyzetnek mikor lesz vége. Ám ha egyszer vége lesz, akkor a rendőrök felmondása élesedni fog, és nem csak a keleti végen lévő határmenti kirendeltségnél. A felmondási tiltás ideje után valószínűleg tömegével hagyják majd el a magyar rendőrséget az egyenruhások.

További részletek a Szabad Európa cikkében, itt!

Archívum

Share This