logo

A KSH szerint egy rendőr 545 ezer forint bruttó bért kap!

2021.09.28.

A 24.hu a Központi Statisztikai Hivatal különböző foglalkozások átlagkeresetére vonatkozó adataiból közölt cikket. Amennyiben eddig az érintettek nem vették volna észre, akkor most megtudhatják, hogy a KSH szerint egy rendőr 545, egy börtönőr 475, egy tűzoltó 459 ezer forint bruttó bért kap. A hírrel kapcsolatban főtitkárunk az RTL Klub Híradójának elmondta, hogy ez „messze van a valóságtól.”

 

A 24.hu által közölt táblázatban azt is meg lehet nézni, hogy az egyes korcsoportokban (30 év alatt, 30-39 év között, 40-49 év között, illetve 50 évnél idősebben) mennyi volt az átlagkereset a 2020-as évben. Az utolsó oszlopban egy szorzószám található, amivel azt fejezték ki, hogy hányszorosa az 50 év felett keresett összeg az adott foglalkozás esetében a 30 év alatti átlagkeresetnek. A rendőrökre vonatkozóan az alábbi adatok olvashatók ki a táblázatból:

Szerkesztőségünknek a fenti adatokról Sir Winston Churchill néhai angol miniszterelnök elhíresült mondása ugrott be: „Én csak abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam.”

Archívum

Share This