logo

MSZP: Rendezni kell a rendvédelmi dolgozók szolgálati nyugdíját

2021.12.06.

Kiszámítható, a jelenleginél sokkal vonzóbb rendvédelmi életpályamodellt készített az MSZP, mondta el az ATV adásában Harangozó Tamás, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának MSZP-s tagja – írja a pécsistop.hu. Harangozó kiemelte, hogy: „Van egy teljesen új életpályamodell rendszerünk (…), ha azt sikerülne bevezetni, akkor, mondjuk, egy 20-25 éve szolgáló körzeti megbízott is 6-700.000 forint körül tudna keresni.”

A nyugdíjrendszer önkényes átalakításával a fideszes kormány az embereket – köztük pedig különösképpen a rendvédelmi és honvédelmi dolgozókat – megalázta; jogokat, jussokat vett el tőlük egy tollvonással – hívta fel a figyelmet a képviselő. „Jövő tavasszal, ha kormányváltás lesz, mi azt fogjuk javasolni és azt vállaljuk, hogy visszakapják a nyugdíjstátuszukat, hogy a 15 százalékos levonást nyilvánvalóan ezzel megszüntetjük, mivel ráadásul nem csak levonják a kvázi nyugdíjukból ezt a 15 százalékot, hanem még azt is megtiltják nekik, hogy a nyugdíj mellett dolgozzanak” – emelte ki a szocialista politikus.

Bejelentette, pártja ugyanakkor az aktív állománynak azt üzeni, hogy vissza fogják hozni a szolgálati nyugdíjat, mint intézményt.

Az ATV által készített interjú az alábbiakban nézhető meg.

 

Archívum

Share This